İthal ürünlerin reklamına dikkat!

Bakan Hayati Yazıcı’dan gıda takviyesi ve kozmetik ürün konusunda tüketiciye önemli uyarı…

İthal ürünlerin reklamına dikkat!
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, dünya markalarının çoğalmasıyla daha çok ürün ve hizmetin tüketiciye ulaştığını belirterek, bu durumun da tüketicinin korunmasının önemini artırdığını ve modern dünyanın en güncel konularından biri haline getirdiğini söyledi.
Vahim sonuçlar olabiliyor

Çoğunlukla yurt dışından ithal edilerek gıda takviyesi ve kozmetik ürün adı altında piyasada satışa sunulan ürünler bulunduğunu ifade eden Yazıcı, bunların çeşitli mecralarda yapılan reklam ve tanıtımlarla yaygınlaştığını söyledi.
Bu tür ürünlerin reklamlarında yer alan iddiaların hiç bir bilimsel veriye dayanmadığını ve gerçekle bağdaşmadığını belirten Yazıcı, ''Yüksek beklentilerle bu ürünleri satın alan tüketicilerimizde derin bir hayal kırıklığı oluşmakta hatta bazen ölümle sonuçlanan vahim durumlar meydana gelmektedir. Bu nedenle tüketicilerin bu tür reklamlara karşı dikkatli olmaları gerekmektedir'' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52