Giresun'da İyi Tarım eğitimi verildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca finansmanı sağlanan ve 6 yıldır başarıyla yürütülen "İyi Tarım Uygulamaları" ile ilgili Giresun'da çiftçilere yönelik eğitimler devam ediyor.

Giresun'da İyi Tarım eğitimi verildi


Haber / Abdullah Türkmen
Gıdavitrini - Türkiye fındık üretiminin en önemli merkezi konumunda bulunan Giresun'da çiftçilere "İyi Tarım Uygulamaları" eğitimi verildi. Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün önderliğinde yürütülen eğitim çalışmasında, "Tarımsal üretim sisteminin sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlık ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemler" olarak tarif edilen İyi Tarım Uygulamaları (İTU), il genelinde başarıyla yürütülüyor.

Konuyla ilgili Giresun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İTU’da amaç; insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretim yapılması, doğal kaynakların korunması, izlenebilirlik ve sürdürebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanmasıdır. Kimyasal ilaç, suni gübre vb. girdiler kullanılmakla birlikte, bu uygulamalar 'Entegre Ürün Yönetimi' prensiplerinde insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyecek şekilde tatbik edilmektedir. 
Giresun ilimizde ana ürün olan fındıkta İyi Tarım Uygulamaları gerçekleştirilmekte olup, Bakanlığımızca finansmanı sağlanan "İyi Tarım Uygulamaları Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" 6 yıldan beri başarıyla yürütülmektedir.
Bu kapsamda ilimizde iyi tarım uygulaması yapan çiftçilerimize yönelik eğitimler devam ediyor. Temmuz ayı içerisinde Bulancak, Espiye, Merkez ve Piraziz ilçelerimizde fındık üreticisi 193 çiftçimiz bitki koruma ürünleri kullanımı başta olmak üzere genel konularda eğitildi. Eğitim çalışmalarına yıl içerisinde diğer ilçelerimizde de devam edilecektir."


Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2017, 17:51

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52