Bayat ekmek menüleriyle israfa son

Her yıl tonlarca ekmeğin çöpe gitmemesi için harekete geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın başlattığı kampanyaya Kahramanmaraş’tan anlamlı destek.

Bayat ekmek menüleriyle israfa son
Ekmek israfının önlenmesi kampanyasına Kahramanmaraş’tan destek geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı proje kapsamında ekmek israfını önlemek için eğitimler ve etkinlikler sürüyor.

Her yıl tonlarca ekmeğin çöpe gitmemesi için harekete geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın başlattığı kampanyaya Kahramanmaraş’tan destek sürüyor.

Bayat ekmeklerle hazırlanan yemeklerle ekmekler çöpe gitmekten kurtuluyor. Bu yemeklerden biri Yalancı İskender. Yemeğin yapım tekniğini anlatan Tevfik Apardım, bayat ekmekten yapılan tatlı ve yemek tarifleri için meraklıları Maraş Sofrasına davet etti.

Apardım, ekmek israfının önlenmesi için alınacak tedbirleri sıraladı. Bu önlemlerin başında ihtiyaçtan fazla ekmek almamak ve ekmekleri dilimleyerek kullanmak geliyor. İkinci sırada ise bayatlamış ve kurumuş ekmekleri, fırında, kızartma makinasında ya da kaynayan su yardımı ile tüketime uygun hale getirmek geliyor. Son olarak da bayat ekmekleri galeta unu haline getirerek uygun yemeklerde kullanmak  israfı önleminin püf noktaları arasında yer alıyor.

Kampanyanın başlamasından bu yana Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Toprak Mahsulleri Ofisi Kahramanmaraş Ajans Müdürlüğü beraberliğinde israfın önlenmesi için çeşitli eğitim, yayım, panel ve etkinlikler ile gündemde tutarak kamuoyunun dikkati çekmeye devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52