Çilek diyarı gözünü Antep fıstığına dikti

Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde, üreticiler son dönemde Antep fıstığına yönelmeye başladı.

Çilek diyarı gözünü Antep fıstığına dikti
Silifke İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü yaptığı açıklamada, ilçede değişen pazar istekleri ve ekonomik şartlar nedeniyle çitçilerin Antep fıstığı üretimine yöneldiğini kaydetti.

Göksu Vadisi'ndeki Senir, Nuru, İmambekirli, Yenisu, Demirçili, Çatak, Kavak, Kıca, Kocaoluk, Yeniçıktı köylerinde yaygın olarak yetiştirilen ve köylünün geçim kaynağı olan Antep fıstığı hasadının yaygınlaştığını ifade eden Süngü, bu yıl 3 bin 400 dönüm araziden yaklaşık 300 ton hasat yapılmasını beklediklerini belirtti.

Bazı köylülerin ürünlerini hasat ettikten sonra yaş olarak sattığını, bazılarının da kurutmayı tercih ettiğini aktaran Süngü, yaşken kilosu 6 liradan satılan Antep fıstığının kurusunun ise 12 liradan alıcı bulduğunu bildirdi.

Süngü, arazilerdeki yabani melengiç ağaçlarının aşılanmak suretiyle Antep fıstığı ağacına dönüştürüldüğünü ve vatandaş için önemli bir gelir kaynağı elde edildiğini de anlattı.

Bölgenin engebeli arazisine kolay uyum sağlayan Antep fıstığının ilçe ekonomisine önemli ivme kazandırdığını, üretim alanlarının ise her geçen yıl arttığını dile getiren Süngü, "Bölgede Antep fıstığı yetiştiriciliğini arttırmak için sürekli çalışma içerisindeyiz. Bizim ürünümüz Türkiye genelinde renk ve tat olarak iyi olduğu için büyük rağbet görüyor. Özellikle baklavacılar iç fıstığın renginin tam yeşil olmasından dolayı bizim ürünlerimizi tercih ediyor" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52