Brezilya'daki Rio Grande do Sol Üniversitesi'nden bilim adamlarının fareler üzerinde yaptığı araştırma, erken dönemde stresin engellenmesinin yetişkinlikte yağlı ve şekerli yiyeceklere duyulan ilgiyi azalttığını gösterdi.
Araştırmacılar, stres hormonu salgılaması için yavru farelerin doğumdan hemen sonra yuvada kalma süresini kısalttı. Yetişkin hale geldiğinde bu farelerin kaygıları, strese verdiği tepkiler ve beslenme biçimi incelendi. Doğumdan hemen sonra strese maruz kalmanın fareler üzerinde büyük etkisi olduğu görüldü.Bu farelerin, stres ve endişe durumda kortikosteron adı verilen stres hormonu seviyesinin en üst düzeye çıktığını belirten araştırmacılar, bunun hayvanların çok kalorili, yağlı ve şekerli besinlere yönelmesine yol açtığını belirledi.
Stres halinde bir kaçış olarak genellikle şekerli ya da kalorili yiyeceklere yönelildiğini belirten araştırmacılar, bu durumun sadece psikolojik olmayabileceğini vurguladı.
Bilim adamları, kronik stresin yetişkinlikte bazı hormonların devreye girmesine yol açabileceğine ve özellikle kadınları kötü beslenmeye itebileceğine dikkati çekti.
Stressiz bebek yetişkinlikte sağlıklı besleniyor
Strese maruz kalan bebeklerin ileride kötü beslenme alışkanlığı edinmeye daha meyilli olduğu belirlendi.
YORUM EKLE
1
300 bin ton dondurma tükettik
2
Su ürünleri ve kanatlı ihracatında artış
3
Dünya helal sektörü İstanbulda buluşuyor
4
Bu yiyeceklerden vazgeçemiyoruz!
5
Çikolata için sıradışı iddia!
6
Kansızlığa karşı pancar tüketin
7
Midenizi Ramazan sonrası balıkla dinlendirin
8
Fındıkta yüksek fiyat beklentisi
9
Bayramdan bayrama hatırlanan gelenekler
10
Hastalıklara karşı kahvaltı ile korunun
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
05:05
GÜNEŞ
06:33
ÖĞLE
13:06
İKİNDİ
16:40
AKŞAM
19:29
YATSI
20:51