Su ürünleri ve kanatlı ihracatında artış

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, ihracat rakamlarının 60 milyon dolara çıktığını açıkladı.

Su ürünleri ve kanatlı ihracatında artış
İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği temmuz ayı ihracatında rekor kırdı. Geçen yılın aynı döneminde 42 milyon dolarlık ihracat yapan birlik, bu rakamı 2013 temmuzda 60 milyon dolara yükselterek yüzde 50'ye yakın artış yakaladı.

Birlik açıklamasına göre, İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2013 sonunda 1 milyar 850 milyon dolarlık ihracat hedefliyor.

Birlik bünyesinde yer alan kanatlı Eti ve ürünleri grubu temmuz ayında 35 milyon, su ürünleri grubu da 25 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. 2013 yılının ocak-temmuz döneminde ise 354 milyon dolarlık ihracata imza atan birlik, geçen yılın aynı döneminde 269 milyon dolarlık dış satışa imza atmıştı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Birlik Başkanı Ahmet Tuncay Sagun, sektörün yakaladığı ivmeyi sürdürmek için büyük çaba gösterdiklerini belirtti.

Özellikle Türkiye su ürünleri sektörünün büyümesinde önceliği yapısal sorunlar ile hammadde sorunlarının çözümüne verdiklerini aktaran Sagun, şunları kaydetti:

"Sektörün tanıtımı ve sektör ihracatının artırılması için yurt dışında başta fuar organizasyonlarına katılmanın yanı sıra çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Amacımız Almanya'dan Irak'a, Güney Afrika'dan Japonya'ya dünyanın her yanına ihracatımızı artırmak ve her ay yeni rekorlar kırmak. Ürünlerimizin kalite ve lezzetini dünyaya tattırmak."

Sagun, ihracatçı firmalar arasında birlik ve beraberliğin yanı sıra motivasyonun da önemli olduğunu vurgulayarak, bunun için alanında başarılı olan firmaları ödüllendirdiklerini ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52