Bu domatesin tadı da farklı kokusu da

1. DOMATEXPO Fuarı'nda görücüye çıkan, tadı ve kokusuyla ziyaretçilerin beğenisini kazanan domates türünün pazara sunulmaya hazırlanıldığı bildirildi.

Bu domatesin tadı da farklı kokusu da
Antalya Kumluca'da gerçekleştirilen 1. DOMATEXPO Fuarı'nda görücüye çıkan, tadı ve kokusuyla ziyaretçilerin beğenisini kazanan domates türünün seralarda üretiminin yapılarak pazara sunulmaya hazırlanıldığı bildirildi.

Kumluca'da 1. DOMATEXPO Fuarı'nda sunulan domates türleri, farklı tat, renk ve görüntüleriyle ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Fuar boyunca, tadı ve kokusuyla öne çıkan ve seralarda üretimine başlanılan tarla domatesi, ziyaretçilerden oldukça ilgi gördü.

Toslak, Yeniköy ve Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi standında sergilenen domates çeşidini koklayan ve tadan ziyaretçiler, türün kokusu ve tadıyla farklı olduğunu belirttiler.

Toslak, Yeniköy ve Hacıkerimler Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özen,AA muhabirine yaptığı açıklamada, kooperatif olarak domates üzerine çeşitli türlerde denemeler gerçekleştirdiklerini, tüketicilerin istekleri doğrultusunda domates yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Halk arasında ''tarla domatesi'' diye bilinen domates çeşidini geliştirerek, raf ve pazar ömrü daha fazla olacak şekilde seralarda üretmeye başladıklarını anlatan Özen, hem kokusuyla hem de tadıyla eski domatesleri özleyen vatandaşlara bu çeşidi sunduklarını belirtti.

Kooperatif olarak domates konusunda çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Özen, ''Atalarımızın,ninelerimizin ürettiği, 'tarla domatesi' adıyla anılan domatesin tat, aroma ve kokusuyla benzerini üretmeye çalıştık. Ürettiğimiz domateste kalitenin yanı sıra raf ve pazar de ömrü uzun olabiliyor'' dedi.

Toslak köyünde şu anda bu çeşitten 50 bin adet fidan diktiklerini ifade eden Özen, gelecek yıllarda bu çeşidi daha fazla üretip tüketicilere sunacaklarını vurguladı.

Özen, ürettikleri domatesin içerisinin dolgun, çekirdekli ve et yapısıyla çok farklı olduğunu, tüm bunlarında domatesin albenisini arttığına dikkati çekti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52