Ankaralı fırıncılara hijyen eğitimi

Kamu STK işbirliğiyle Ankara'da faaliyet gösteren yaklaşık 50 fırın çalışana hijyen eğitimi verildi.

Ankaralı fırıncılara hijyen eğitimi
Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu işbirliğinde Ankara'nın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren yaklaşık 50 fırın çalışanına hijyen eğitimi verildi.

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara'nın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren yaklaşık 50 fırın çalışanına verilen eğitimin sonunda sınav yapıldı. Eğitimde genel hijyen kurallarının yanı sıra ekmek imalat ve satışında çalışanların kılık kıyafetleri ve fırınlarda aranan çalışma ve temizlik şartları konusunda bilgi verildi.

Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel, 4 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren "Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği"nin ekmek üretimi, taşınması ve satışa sunulması konularında birçok yeni hüküm getirdiğini hatırlattı.

Tebliğ hükümlerinden birinin sektörde çalışanlara eğitim verilmesi olduğunu bildiren Temel, İl Müdürlüğü olarak bu kapsamda eğitim verdiklerini, bundan sonra sertifikalı çalışanlar tarafından üretilen ekmeğin tüketileceğini dile getirdi.

Temel, Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile işbirliği içerisinde yürütülen eğitim çalışmalarının devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Gıda Kontrolörü Hakan Ağalar da sağlıklı ve hijyen kurallarına uygun ekmek üretimi için temizlik ve dezenfeksiyonun önemini anlatarak, çalışanların eldiven, maske ve bone kullanmaları gerektiğini vurguladı.

Gıda Kontrolörü Dr. Hasret Sökül ise "Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği" ile ekmek çeşitleri, ekmeklerin tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, muhafazası ve satışa sunulması konularının belirlendiğini kaydederek, bu kapsamda ekmek üretimi, taşınması ve satışında çalışan bütün personele eğitim verilmesinin öngörüldüğünü anlattı. Geçen yılın 1 Temmuz tarihinden itibaren ekmeğin gramajının en az 250 gram olarak belirlendiğini ve bunun 50'şer gram artırılmış halde satışa sunulabileceğini hatırlatan Sökül, ekmekteki tuz oranının yüzde 1,5'e düşürüldüğünü, kepek miktarının artırıldığını, ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri dışındaki ekmeklerin ise ambalajlı satılması gerektiğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52