Bakanlık'tan "fıstık" gibi eylem planı

Antep fıstığındaki aşırı zamlanma sonrası harekete geçen Gıda Bakanlığı kısa, orta ve uzun vadeli eylem planı hazırlanmasına karar verildi.

Bakanlık'tan
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Antep fıstığı yetiştiriciliğinde ürün miktarı, piyasa ihtiyaçları, üreticilerin ve üretim durumu ile fıstığın kalitesinin artırılması konusunda kısa, orta ve uzun vadeli eylem planı hazırlanmasına karar verildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Antep fıstığının mevcut durumu ve geleceği ile ilgili olarak bakanlıkta bir çalışma yapıldığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in başkanlığında düzenlenen toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gaziantep Milletvekilleri ve bürokratların katıldığı belirtildi.

Antep fıstığının dünyadaki ve Türkiye'deki durumunun değerlendirildiği toplantıda, Antep fıstığının üretimi, ticareti, ihracatı ve tüketimi konularında yapılabileceklerin ele alındığı ifade edildi.

Toplantıda, bu ürünün yetiştiriciliğinde ürün miktarı, piyasa ihtiyaçları, üreticilerin ve üretim durumu ile fıstığın kalitesinin artırılması konusunda kısa, orta ve uzun vadeli eylem planı hazırlanmasına karar verildiği kaydedildi.

Bu amaçla bir çalışma grubunun oluşturulduğuna dikkat çekilerek, çalışma grubunun hazırlayacağı eylem planının, sektör temsilcilerinin de önerileri dikkate alınarak önümüzdeki günlerde Gaziantep'te düzenlenecek sektör toplantısında değerlendirileceği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılacağı toplantıda, bölge milletvekilleri ve ilgili birliklerin Antep fıstığının geleceği ile ilgili görüşlerini belirtecekleri ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52