Tiryaki Agro satınalmalarla büyüyor

Türkiye’nin lider tarım ve tedarik zinciri şirketlerinden Tiryaki Agro, Akel Gıda’nın Bandırma’da bulunan üretim tesislerini satın aldı.

Tiryaki Agro satınalmalarla büyüyor
Türkiye’nin lider tarım ve tedarik zinciri şirketlerinden Tiryaki Agro, Akel Gıda’nın Bandırma’da bulunan günlük 420 ton pirinç ve 55 bin ton depolama kapasitesine sahip fabrikasını satın aldı. 8,5 milyon dolarlık bir yatırımla satın alınan fabrika ile Tiryaki Agro, pirinç operasyonlarını tek bir merkezde toplamayı ve yağlı tohumlar operasyonları için lojistik merkezi oluşturmayı amaçlıyor.

80 farklı ülke genelinde tahıl, bakliyat, yağlı tohumlar, yem ve kuruyemiş tedariği, üretimi, depolaması ve ticareti alanlarında faaliyet gösteren Tiryaki Agro, müşterilerine daha iyi hizmet sunmak amacıyla Akel Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Akel Gıda’nın Bandırma fabrikasını satın aldı.

Yapılan satın alma ile ilgili açıklama yapan Tiryaki Agro CEO’su Süleyman Tiryakioğlu, “Fabrikayı satın almamızın nedeni pirinç operasyonlarımızı tek merkeze toplamak ve yağlı tohumlar operasyonumuz için bir lojistik merkezi oluşturmaktı... Güney Marmara bölgesinde uzun zamandır böyle bir yer arayışı içerisindeydik. Akel Gıda’nın Bandırma fabrikasının ise yatırımlarımızı gerçekleştirmemiz ve müşterilerimize sunduğumuz kalitemizi artırmamız için doğru adres olacağını düşündük.” dedi. Önümüzdeki dönemde de kaynaklama ve liman bölgelerdeki yatırımların devam edeceğini belirten Tiryakioğlu, “Bandırma fabrikasını satın almamızın yanı sıra hali hazırda devam eden yatırımlarımız da var. 250 bin ton depolama ve fabrika alanı ile Mersin tesislerimize yaptığımız yatırımlar, 40 bin tonluk Kızıltepe yatırımı, 50 bin tonluk Çorum kaynaklama deposu yatırımı, Gaziantep tesislerinde yaptığımız modernizasyon çalışmaları şu an devam eden yatırımlarımız... Bu yıl toplamda 50 milyon Dolar’ın üzerinde yatırım yapmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52