MSA lezzet sezonunu açıyor

MSA, Eylül ayına dünya lezzetlerini bir araya getirdiği, katılımcılarını mutfak sanatçısına dönüştürecek kadar iddialı ve dünyaca ünlü şeflerin konuk edileceği programları ile giriyor…

MSA lezzet sezonunu açıyor
Lezzet tutkunları, MSA’nın Eylül ayı programı ile İtalyan Mutfağı’nın dünya çapındaki temsilcisi ALMA’dan eğitmen şef Bruno Ruffini’den İtalyan Mutfağı’nın inceliklerini yaşayarak öğrenirken, Paris Bar Akademisi kurucusu Laurent Greco’dan miksology sırlarını edinme, Sunset Restoran’ın ünlü Japon şefi Hiroki Takemura’nın özel menüsüyle “sushi” yapma keyfini yaşayacak. MSA’nın deneyimli şeflerinden Erkan Yeşil ise Eylül ayına özel uyumlu tatlarla oluşturduğu menüsü ile karşınızda olacak.

Mutfak Sanatları Akademisi’nin workshop’larla zenginleştirilmiş Eylül ayı özel programı siz yemek tutkunlarını, mutfak sanatçısı olmaya davet ediyor… MSA’nın “Adeta evde aşçı mı var” dedirtecek Eylül ayı program ve workshop’larıyla İtalyan mutfağının tüm inceliklerini, İtalya’nın en profesyonel okullarından biri olan ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana’nın eğitmen şefi Bruno Ruffini’den öğrenme şansını elde edebilir ya da miksology dehası Laurent Greco’nun, birbirinden özgün kokteyllerinin sırlarını keşfetme şansını bulabilirsiniz.

Yeni dönemde MSA eğitmen şefleri lezzet tutkunları için oluşturdukları özel menüler ile karşınızda olacak. MSA’nın deneyimli şefi Erkan Yeşil, lezzetli bir akşam yemeği için mutfağa girerken, Uzakdoğu mutfağının ünlü Japon şefi Hiroki Takemura’nın özel menüsü eşliğinde kendi ellerinizle ‘’sushi” yapma keyfini yaşayacaksınız.

İspanya’nın geleneksel yemeği Tapas’ı kendiniz ve sevdikleriniz için yapmak istiyorsanız, Eylül ayında yolunuzun MSA’dan geçmesini tavsiye ederiz. Ve kendi evinin executive chef’i olmak isteyenler… “Mutfakta 8 Hafta” eğitimi sizi bekliyor

MSA Eylül ayı programına dahil ettiği iki özel workshop’u ile küçük gurmeleri, pastacılık workshop’ları ile de tatlı düşkünlerini unutmuş değil.

Mutfaktaki İtalyan

Gerçek İtalyan mutfağının lezzetleri, İtalyan Şef Bruno Ruffini ile ayağınıza geliyor. İtalyan Mutfağı’nın dünya çapındaki temsilcisi, İtalya’nın en iyi profesyonel aşçılık okullarından ALMA La Scuola Internazionale di Cucina Italiana’nın eğitmen şefi Bruno Ruffini ile birlikte İtalya’daki kadar lezzetli yemekler pişirmenin püf noktalarını Şef Ruffini’nin üç özel workshop serisi ile keşfedebilirsiniz.

Laurent Greco ile Mixology

Paris Bar Akademisi’nin kurucusu, miksology dehası ve “Cocktailzone” dergisinin yaratıcısı, Laurent Greco ile sıradışı kokteylleri öğrenme fırsatını bir kereye mahsus olmak üzere Perrier’in katkıları ile MSA’da yapılacak olan workshop’la elde edebilirsiniz. Eylül ayı programındaki workshop’ta kokteyl meraklıları için French Way, Mojito Passion gibi eşsiz karışımları öğrenme fırsatı sunuluyor.

Erkan Yeşil ile Farklı Lezzetler

MSA’nın deneyimli eğitmen şefi Erkan Yeşil’in mutfak meraklıları için oluşturduğu menüyü öğrenme fırsatı bulabilirsiniz. Portakallı rezene salatası, kuzu karski confit lemongrass ve deniz taraklı risotto gibi uyumlu tatları buluşturan menü; gastronomi konusuna ilgi duyanlar için bulunmaz bir fırsat sunuyor.

Dünya Mutfağı Workshop’larda

Hem atıştırmalık, hem de ana yemek olarak sunumu yapılabilen İspanyolların geleneksel yemeği “Tapas” workshop’u Eylül programına katılan değişik dünya lezetlerinden sadece bir tanesi. Sunset Restoran’ın ünlü Japon şefi Hiroki Takemura’nın özel sushi menüsünü kendi ellerinizle yapma imkanını yine Eylül ayı workshop’larında bulabilirsiniz.

Mutfakta 8 Hafta

Mutfakta 8 Hafta; kendi evinin “executive şef”i olmak isteyenler için profesyonel şeflerden tüm mutfak tekniklerini öğrenebileceğiniz kapsamlı bir workshop programı. Mutfağın tüm inceliklerini 8 hafta boyunca Pazar günleri 15:00-19:00 saatleri arasında keşfedebilir, bıçak kullanımından et pişirme tekniklerine, deniz ürünlerinden wok tekniklerine kadar çok geniş alandaki eğitimlerin sonunda profesyonel şefler gibi yemek pişirme keyfine varabilirsiniz.

Etler ve Pişirme Teknikleri

Etleri en lezzetli şekilde pişirmenin tüm sırrı işin tekniğini bilmekte yatıyor. MSA’nın bu klasikleşmiş workshop’unda eğitmen şeflerden, et marinasyonu ve pişirme tekniklerine dair “olmazsa olmaz” denilebilecek sofra bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Küçük Gurmeler yine MSA’da

Tavuk schnitzelden mini çikolata parçacıklı kurabiye sandwiçlerine, el yapımı fettuccine’lerden ballı panna cotta’lara, yaptıklarıyla herkesi büyüleyen farklı yaş gruplarındaki küçük gurmeler için MSA, Eylül ayında iki ayrı workshop programı ile çocuklara hiç tatmadıkları yeni bir deneyim yaşatıyor.

Mutfağın olmazsa olmazları MSA’da

Tüm detaylarıyla tavuk pişirme yöntemleri, bıçak seçimi, kesim ve kullanım teknikleri, sos, çorba hazırlama ve kullanma metodları gibi mutfağın temelini oluşturan olmazsa olmaz denebilecek teknik bilgileri yine Eylül ayı içerisinde yer alacak workshop’larda uygulamalı olarak profesyonel eğitmen şeflerden öğrenebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52