Kozak'ın fıstığı sofraya geliyor

Koza Grubu, sosyal sorumluluk düşüncesiyle hayata geçirdiği ATP Gıda ile Bergama’nın tulumpeyniri ile Kozak’ın çamfıstığını sofralara taşıyacak.

Kozak'ın fıstığı sofraya geliyor
Koza Grubu sosyal sorumluluk kapsamında kurduğu ATP Gıda ile çamfıstığı, süt ürünleri ve zeytinyağı üreterek gıda sektörüne de el atıyor. Firma, ‘Çamavlu’ markası ile Bergama Tulumu’nun da aralarında bulunduğu ürünlerinin toptan satışına başladı. Kozak bölgesinin dünyaca ünlü çamfıstığını da ‘Pinea Kozak’ markasıyla piyasaya süren firma, Bergama’daki altın madeninin bulunduğu arazide yetiştirdiği 30 binin üzerindeki zeytin ağacından elde ettiği zeytinlerden yağ üretimine de başladı.

6 aydır peynir üretiyor

ATP Gıda Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Sivrioğlu, özellikle Bergama Tulumu ve Kozak Fıstığı’nı önemsediklerini söyledi. Sivrioğlu, “Bu ürünlerin tanıtımını sosyal sorumluluk olarak görüyoruz” dedi. İlk kez 19’uncuUluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na katıldıklarını kaydeden İsmet Sivrioğlu, fuarda piyasa araştırması yaptıklarını, yakın zamanda ürünlerinin market raflarında yer alacağını ifade etti. Peynir üretimine 6 ay önce başladıklarını kaydeden Sivrioğlu şöyle konuştu: “Koyun, keçi ve inek sütü kullanarak çeşitli peynirler üretiyoruz. Bunların arasında Bergama Tulumu da var. Bu peynirlerin tam lezzetini alabilmesi için 6 aylık bir bekleme süresi var. Bu süre yeni tamamlandı. Önümüzdeki günlerde de pazara çıkacağız.”

Altın madenine zeytin ağacı

İsmet Sivrioğlu, Koza Grubu’nun maden arazisinde rehabilitasyon amacıyla zeytin ağacı yetiştirdiklerini ifade etti. Bu arazi üzerinde 30 binden fazla zeytin ağacı bulunduğunu kaydeden Sivrioğlu, bu ağaçlardan elde edilen zeytinlerden yağ üretimine başladıklarını belirtti. Sivrioğlu, “Zeytinyağının ticari satışına henüz başlamadık. Önümüzdeki aylarda salamura zeytin tesisi kuracağız” diye konuştu.

Günde 40 ton süt işleniyor

Ürünlerinde süt tozu kullanmadıklarını kaydeden Sivrioğlu, “Tamamen doğal yollarla peynir üretiyoruz. Bölgede 600 kişiden süt alıyoruz. Günde 40 ton süt işleme kapasitemiz var. Önce ürünlerimizi pazarda tanıtacağız. Pazar payımız arttıkça kapasitemizi de artıracağız” dedi. Eskişehir’de de bir tesis kuracaklarını belirten Sivrioğlu şöyle konuştu: “Arazi alımları tamamlandı, inşaat başlayacak. Oraya sağmal inek getirerek sütü de kendimiz üreteceğiz hem de yöreden süt toplayacağız.” Süt ürünlerinin yanı sıra Kozak bölgesinin çamfıstığının da üretimini yaptıklarını kaydeden Sivrioğlu, “Kozak deyince akla fıstık geliyor. Dünyaca ünlü bir fıstık. Hem lezzetli, hem iri taneli hem daha beyaz bir fıstık. Bunun da Pinea Kozak markasıyla üretimine başladık” dedi.

Çam fıstığından helva üretti

Türkiye’de ilk kez çam fıstığından helva, çikolata ve çikolata kaplı draje ürettiklerini ifade eden Sivrioğlu, bu ürünlerin toptan satışının başladığını, perakende satış imkanları için de araştırmalarının devam ettiğini belirtti.
Bugün


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52