Keskinoğlu'ndan dev yatırım

Keskinoğlu, pastörize yumurta tesisini ve piliç eti ürünlerinde besin değerini korumak için şoklama süresini %60 kısaltan soğuk hava deposunu faaliyete aldı…

Keskinoğlu'ndan dev yatırım

Gıdavitrini - 50’nci yılına girmeye hazırlanan Keskinoğlu, 2012’deki yüzde 35’lik büyüme hedefi için yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Keskinoğlu’nun pastörize yumurta üretim tesisi ve soğuk hava deposundan oluşan 30 milyon TL’lik 2 yatırımı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ak Parti Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Milletvekilleri Hasan Öken ve Özgür Özel, MHP Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisa Kaymakamı Kamil Botan ve Manisa Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın katılımıyla düzenlenen törende faaliyete açıldı. 2012 için 1 milyar TL ciro hedefleyen Keskinoğlu’nun yeni tesisleri Akhisar’da 15 bin m2’lik araziye kuruldu. Bu yeni tesislerde üretimin başlamasıyla Keskinoğlu’nun istihdam sağladığı kişi sayısı ise 4 binlere yaklaştı.

Açılışta konuşma yapan Bakan Eker, "Keskinoğlu son derece başarılı çalışmalar yapıyor. Keskinoğlu firmasının bu güzel yatırımının açılışında bulunmak onur ve gurur verici" dedi. Türkiye'de kanatlı sektörünün 4.5 milyar dolarlık ciroya sahip olduğunu ve 2 milyon kişiye geçim sağladığını kaydeden Eker, "Desteklerimizle 2003'te 700 bin ton olan sektör üretimi 2011'de 1. 6 milyon tona yükseldi. 2023 hedefimiz ise 2. 7 milyon ton. Kişi başına tüketim ise 9 yılda 10 kg'den yaklaşık 19 kg'ye çıktı. 2023 projeksiyonunda kişi başı tüketim 27 kg olacak" diye konuştu. Kanatlı sektörünün bir diğer ürünü yumurta üretimi, 11 milyar adete ulaştı..Tavuk etki üretiminde Türkiye 9. sırada... Bizim hesaplamalarımızla daha iyi noktadayız. AB de ikinci sırada. İşletme sayısı hızla artıyor. Ama daha önemli husus üretimin neredeyse tamamı iç piyasada tüketiliyordu. Ancak bugün ihracatta çok ciddi ir atış var. 9 yıl önce 20 bin ton idi, 247 bin tona yükseldi. 3.8 milyar adet yumurta ihracatına ulaştı. Keskinoğlu da ihracatta en büyük firma. 100 milyon dolar ihracatla sektör lideri. Bununla iftihar ediyor ve övünüyoruz. Manisa Akhisar için değil, tüm sektör ve ülkemiz için önemli başarıdır. Tarımda ulaştığımız başarıda herkesin payı var. 9 yıl önce 24 milyon hektar arazide tarım yapılıyordu. 7 milyon kişi bunları işliyordu ve 23 milyar dolar tarım ekonomisi hacmi yaratılıyordu, tarım sektörü Türkiye’de 4. ve Türkiye ise dünyada 11. sırayı işgal ediyordu... Bugün yine 24 milyon hektar arazide tarım yapılıyor.  Aynı alandan elde edilen tarım hasılası ise 62 milyon dolar. Neden, verim artı, üretim arttı... Fransa, İtalya ve İspanya'yı geçti... Türkiye birinci büyük ülke oldu.. Dünya ülkeleri arasında ise önümüzde sadece büyük kıta ülkeleri kaldı... Türkiye bu manada tarım sektöründen ekonomisine sağladığı katkıyı artıran ülke oldu. Tarım ürünü ihracatı da 4 milyar dolardan 15 milyar dolara çıktı” dedi.



Açılış töreninde yeni yatırımlar hakkında bilgi veren Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “Bugün burada, günlük 1 milyon adet yumurta kırma kapasitesine sahip pastörize yumurta tesisimiz, saatte 13,5 ton kapasiteli kontinü şoklama tesisimiz ve 10 bin ton kapasiteli piliç eti soğuk hava depomuzun açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 15 bin m2 kapalı alan üzerine kurduğumuz ve 30 milyon liralık yatırımla faaliyete geçirdiğimiz bu tesislerimizin devreye girmesiyle birlikte istihdam sağladığımız kişi sayısı 4 binlere ulaşmıştır. Üretim tesislerimizle, tüketicilerimizin sofralarına çok daha taze ve sağlıklı besinleri ulaştırabilmeyi amaçlarken, ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlamaktayız. Bugün, rahmet ve şükranla andığımız dedem İsmail Keskinoğlu tarafından, yaklaşık 50 yıl önce temeli atılan şirketimiz, Türkiye’mizin en büyük 500 sanayi işletmesi sıralamasında 92’nci sıraya yükseldi. Bir Türk markası olarak, ülkemizi dünyanın 75 ülkesinde temsil etmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi. 

Son teknolojiyle pastörize yumurtanın raf ömrü 1 ay olacak
49 yıldır entegre tesisleriyle faaliyet gösteren Keskinoğlu, pastörize yumurta sektöründe ilk yıl yüzde 20 pazar payı hedefliyor. Keskinoğlu’nun Akhisar’daki 3.000 m2’lik tesisinde üretilecek pastörize yumurtalar 2, 5, 10, 20 litrelik aseptik dolum poşetlerle ve 1 aylık raf ömrüyle pazara sunulacak. Yıllık 1.200 ton pastörize yumurta üretimi gerçekleştirecek olan Keskinoğlu, yüksek kapasite ihtiyaçlı endüstriyel kullanım alanları için ise; pazara 1 tonluk aseptik dolum poşetlerin yanı sıra 1 tonluk paslanmaz krom tanklarda ürün sunacak. Hiçbir katkı maddesi veya koruyucu madde kullanılmadan, günlük taze kırılmış yumurtalarla üretilen ürünleriyle sektörde en uzun raf ömrünü sunan Keskinoğlu; sarı, ak ve bütün olmak üzere üç ayrı şekilde piyasaya sunacağı pastörize yumurtaları müşteri taleplerine göre şekerli ve tuzlu olarak da üretebilecek.

Keskinoğlu Türkiye’de ilk defa 5 saatte şoklama yaparak besin değerlerini daha fazla koruyacak!
Teknolojik yeniliklerle de sektöre dinamizm katan Keskinoğlu, soğuk hava deposuyla bir “ilk”i daha gerçekleştirecek. Kontüni tünel sisteminin tercih edildiği soğuk hava deposunun en önemli üstünlüğü ise, şoklama işleminin diğer sistemlere kıyasla yüzde 60 daha kısa sürede yapılması. Türkiye’de ilk olacak bu teknoloji sayesinde şoklama işlemi ürünün öz kütlesine bağlı olarak 3,5 - 5,5 saat sürecek. 12 bin m2 kapalı alan üzerine kurulan tesisin saatlik şoklama kapasitesi 13,5 ton depolama kapasitesi ise 10 bin ton.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52