Isomalt ile iyileştirme süreci sağlıyor

Mannitol yerine ISOMALT kullanıldığında, çiklet merkezinin başlangıç sertliğinin arttığı ve daha stabil bir çiklet merkezinin oluştuğu görülüyor.

Isomalt ile iyileştirme süreci sağlıyor
BENEO- Technology Center (Teknoloji Merkezi), BENEO ISOMALT ile çiklet merkezlerinde yaptığı yoğun denemeler sonucu, çikletin şeklini, çiğnenebilirliğini ve yapısını koruyarak,  yaygın olarak kullanılan poliol olan mannitolun yerini başarılı bir şekilde alabileceğini ve  şekerleme üreticileri için cazip bir ticari alternatif olacağını gösterdi.

BENEO- Technology Center, denemelerinde çiklet merkezlerinde  genellikle %5 oranında kullanılan mannitolu, BENEO’ nun şeker ikamesi ISOMALT ile ikame ederek sonuçları gözlemledi. Bu çalışmada, ISOMALT’ın benzer duyusal profili ve teknolojik özellikleri sayesinde nihai ürünün işlenebilirliği, stabilitesi ve aynı zamanda lezzeti ve yapısı üzerine etkisinin mannitole eşdeğer olduğu kanıtlandı. Denemeler aynı zamanda mannitol yerine ISOMALT kullanımının üretim sürecinde herhangi bir değişiklik gerektirmediğini de gösteriyor.

Daha yüksek ürün stabilitesi prosesin iyileştirilmesini  sağlıyor
Mannitol yerine ISOMALT kullanıldığında, çiklet merkezinin başlangıç sertliğinin arttığı ve daha stabil bir çiklet merkezinin oluştuğu görülüyor. Daha stabil bir merkezle çikletin şekli korunuyor ve kaplama işlemi sırasında deformasyon olmuyor. Buna ek olarak, çikletin merkezinde ISOMALT kullanıldığında dinlendirme süreleri azaltılarak prosesin iyileştirilmesi sağlanıyor. Denemelerde, ISOMALT’ın çiklet merkezlerinin uzun vadedeki sertliğini mannitol kadar desteklediği ve bu sırada çiğnenebilirliğini ve yapısını koruduğu gözlemlendi.

BENEO’nun ISOMALT ile ilgili köklü deneyimi en son bulgularla birleştiğinde üreticilere ticari olarak uygun bir alternatif sunuyor. BENEO’nun ISOMALT’ı şeker pancarından elde edilen tek şeker ikamesidir ve bu yüzden şeker ile benzer bir tat profiline sahiptir. Düşük nem tutma özelliği çikletin raf ömrünü uzatır. Buna ek olarak diş dostu ve düşük glisemik özellikleri EFSA (Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu) tarafından pozitif olarak değerlendirilmiştir. 

BENEO- Technology Center Başkan Yardımcısı Rudy Wouters: “Üreticiler sürekli verimliliği geliştirecek yolları arıyorlar. BENEO- Technology Center tarafından yapılan denemeler sayesinde artık çiklet merkezinin üretiminde verimliliği arttırmak mümkün. BENEO’nun şeker ikamesi ISOMALT, çiklet merkezinde mannitol yerine kullanıldığında çiklet merkezinin şeklini, çiğnenebilirliğini ve yapısını korurken çekici bir ticari çözüm sunuyor. Mevcut ve potansiyel müşterilerden aldığımız geri bildirimler bu bulgular ile doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52