İlk Helal Et Sertifikası Aytaç’a

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), kırmızı ve beyaz et üretiminin islami kurallara uygun olarak yapıldığını gösteren ‘Helal Et’ belgesini Türkiye’de ilk kez Aytaç’a verdi.

İlk Helal Et Sertifikası Aytaç’a
Kırmızı et ve beyaz et üretiminde ‘TSE Helal Et’ sertifikasını almaya hak kazanan Aytaç Entegre Et Üretim Tesisleri, bugüne kadar hijyen ve islami esaslara uygun olarak gerçekleştirdiği üretimini bu belge ile kayıt altına aldı ve Türk gıda sektöründe bir ilke öncülük etmiş oldu.

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan ve dünyanın önde gelen Uluslararası kalite kuruluşlarınca da onaylanan üretim ve çalışma sistemine sahip Aytaç’ın Çankırı Çerkeş’te kırmızı ve beyaz et üretim tesisleri bulunuyor. Aytaç, TÜV Management Servis, ISO 9001 Kalite Belgesi, HACCP Standartları ve GİMDES’in verdiği Helal Sertifikası’na ilave olarak şimdi de TSE’nin verdiği Helal Sertifikası’nı hem kırmızı ette hem de beyaz ette alan ilk firma oldu.

TSE’nin 2011 yılının Temmuz ayında Helal Gıda Standardı ile ilgili esasları yayınlamasının ardından ilk başvuru yapan firma olan Aytaç, TSE ve Diyanet İşleri Başkanlığı uzmanlarından oluşan 6 kişilik ekip tarafından incelendi. Helal Gıda denetimlerini Aytaç’ın kırmızı ve beyaz et fabrikalarında yapan 6 kişilik ekip, inceleme sırasında alınan kayıt, gözlemler, laboratuvarlardan gelen analiz sonuçları ve kurul kararı ile Kırmızı Et Kesimhane – Parçalama – Et Paketleme ve Beyaz et fabrikası Helal Gıda Belgesini almaya hak kazandı. 

Aytaç Grubu Pazarlama Direktörü Erdal Bölükbaş, TSE’nin “Helal Et” sertifikasının Türkiye’de ilk kez Aytaç tarafından alınmasının önemli bir konu olduğuna dikkat çekerek “Aytaç olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren kesimlerimizi islami kurallara göre yapıyorduk. Özellikle ihracat için devletimizin verdiği bu sertifika çok önemli. Hem TSE’nin ilk kez böyle bir sertifika vermesi hem de Aytaç olarak bu sertifikayı alan ilk firma olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52