İki dev güçlerini birleştirdi

Yıldız Holding ve Nissin Food Holdings, makarna ve noodle alanında bir ortaklık anlaşmasına vardı.

İki dev güçlerini birleştirdi

Japonya kökenli Nissin Food Holdings, Yıldız Holding'in makarna üretiminden sorumlu şirketi Bellini Gıda A.Ş.'ye 23.5 milyon ABD Doları karşılığında ve %50 oranında ortak oldu.

Yaklaşık 21,900 çalışanı bulunan ve yıllık gelirleri 3.2 milyar ABD Doları'nı aşan Nissin Food, 11 ülkede 29 fabrikada operasyonlarını sürdürüyor. Özellikle anında hazırlanabilen noodle ve ramen gibi makarna çeşitleri ile Amerika başta olmak üzere tüm dünyada geniş kitlelere ulaşan Nissin'in en önemli markaları arasında Cup Noodles, Bowl Noodles, Chow Mein ve Top Ramen gibi isimler bulunuyor.

Halen Türkiye'nin önemli makarna markaları Piyale ve Bizim Mutfak için üretim yapan Bellini Gıda A.Ş.'nin güçlü dağıtım ağı ve yerel üretim gücü, ortaklık sonrası Nissin Foods'un özellikle "anında hazırlanabilen noodle" ("instant noodle") üretim teknolojileri ile birleşecek.

Orta Doğu ve Afrika pazarlarına açılacaklar
Türkiye pazarında gelecek vadeden kategoriler için konusunda uzman ve dünyanın saygın şirketleriyle ortaklıklar kurma stratejilerini hatırlatan Yıldız Holding Grup Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen "Makarna üretimi konusunda dünyada beşinci durumda olan Türkiye'de tüketim üretime oranla daha düşük seviyede bulunuyor. Şehirleşmenin yanısıra yemek alışkanlıklarının daha hızlı ve kolay hazırlanması yönündeki talep, özellikle makarna, erişte ve noodle konusunda Türkiye'de önemli bir potansiyele işaret ediyor. Türkiye'de hızlı şekilde makarna ve noodle yemek konusunda üretim yapan büyük çaplı bir şirket bulunmuyor ve bu alandaki potansiyelin yıllık 1 milyar porsiyon civarında olduğunu tahmin ediyoruz" dedi.

Bu işbirliği neticesinde Orta Doğu ve Afrika pazarlarına da açılmayı hedefleyen Nissin Food, Bellini Gıda A.Ş.'nin %50'sine 23.5 milyon ABD Doları karşılığında, Yıldız Holding ile birlikte ortak olacak. Kurulacak olan "Nissin Yıldız Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş." şirketine Rekabet Kurumu onayları daha önce alınmıştı. Şirketin 2012 yılının Ekim ayında operasyonlarına başlaması hedefleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52