Kadınlar 8 kötü alışkanlıktan vazgeçmeli!

Bazı kadınlar kontrollü bir şekilde besin alıp aktif spor yaparak, belli aralıklarla sağlık kontrolünden geçerek sağlıklarında doğal olarak bir sorun olmayacağını düşünüyor.

Kadınlar 8 kötü alışkanlıktan vazgeçmeli!

Ancak kolayca görmezden gelinen bazı kötü alışkanlıklar kadınların sağlığına büyük zarar veriyor. Şimdi bu kötü alışkanlıkların neler olduğuna kulak verip, vakit kaybetmeden bu alışkanlıklardan vazgeçmenin yollarını aramaya ne dersiniz...

1. Yüksek topuklu ayakkabıyla uzun süre yürümek
Avustralya'da yapılan son araştırmalar, bütün gün yüksek topuklu ayakkabı yiyen kadınların daha kolay yaralandığını ortaya koydu.

Uzmanlar, bunun nedenini, yüksek topuklu ayakkabıyla uzun süre yürümenin kalça eklemi, diz ve sırtta oluşturduğu yüke bağlıyor. Uzmanlar, topuklu ayakkabıyı özel durumlarda günde 2-3 saat giymeyi, yürürken ise düz tabanlı ayakkabı değiştirmeyi tavsiye etmekte.

2. Ağır çanta kullanmak
Ağır çanta vücudun dengesini olumsuz etkilemenin yanı sıra boyun, omuz ve omurgaya da baskı oluşturabilir. Uzmanlar çantanın vücut ağırlığının onda birini geçmemesini öneriyor. Bunun yanı sıra hafif çantaların tercih edilmesi, fazla metal süsleri olan çantalardan uzak durulması, çantanın sık sık temizlenip gereksiz şeylerin çantadan çıkarılmasına da özen gösterilmeli.

3. Kaslarımızı ihmal etmek
Kas güçlendirici egzersizler kadınların eklem ve kemiklerine sağlık kazandırır. Üstelik, vücuda daha güzel şekil verir. Hatta Alzheimer ve şeker hastalıklarını önleyebilir. Uzmanlar bu doğrultuda, haftalık spor programının iki gününe kas güçlendirici egzersiz koyulmasını öneriyor.

4. Yoğun ve ağır ev işlerini yapmak
Araştırmalar, haftada 48 saatini ev işlerine ayıran çalışan kadınların, daha kolay strese girip bitkinlik hissine kapılabileceğini ortaya koydu. Uzmanlar, kadınların tek başlarına iş ve ev işlerini bir arada yürütmemesi, eş ve çocuklarla işbölümü yapması gerektiği görüşünde.

5. Diyetle zayıflamada taviz vermek
İngiltere'de yapılan bir araştırma, kadınların yemek konusunda ortalama olarak yılda kendilerine 474 kez yalan söylediğini gösterdi. Bu nedenle diyetle zayıflamada verilen tavizler, kilo vermenin başarısızlıkla sonuçlanmasına ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarının ağırlaşmasına yol açar. Uzmanlar, diyet yapılırken günlük tutularak, her gün alınan kalorilerin kaydedilmesi ve moral bozukluğundan dolayı aşırı yemek tüketmekten kaçınılması gerektiğini savunuyor.

6. Yakınlara ilgi göstermekten kendini ihmal etmek
Kadınlar genellikle yakınlarının ihtiyaçlarını öne çıkarıyor ve kendilerini ihmal ediyor. Bu da ruh ve beden sağlığında sorunlar yaratıyor. Araştırmalar, kadınların yarısından fazlasının kendilerini sağlıksız bulduklarını, beşte birinin de sağlıklarını korumanın çok zor olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, yakınlarına daha iyi bakmak için kadınların ilk önce kendi ihtiyaçlarını karşılamasını tavsiye ediyor.

7. Bütün ıvır zıvır yiyeceklerden uzak durmak
Menapoz dönemindeki şişman kadınlara yönelik bir araştırma, günde bir, iki kez ıvır zıvır yiyecekler yemenin daha kolay kilo verdirebileceğini ortaya koydu. Uzmanlar, iki öğün arasında 100-200 kalori civarında iki kez ıvır zıvır yiyecek almanın hem açlık duygusunu giderebileceğini, hem de aşırı yemek alınmasını önleyebileceğini belirtiyor. Kuru yemiş, şekersiz patlamış mısır, havuç, meyve de bu açıdan ideal yiyeceklerdir.

8. Yetersiz uyku
Yetersiz uyku kadınların sağlığına büyük zarar vermenin yanı sıra bazı hastalıkları da ağırlaştırır, üstüne üstlük şişmanlığa yol açar. Uzmanlar ne kadar meşgul olunursa olunsun, uykunun ilk sıraya konması gerektiğini söylüyor. Uzmanlar ayrıca, yatak odasının uygun bir sıcaklıkta ve sakin tutulması, televizyon ve cep telefonunun yatak odasına sokulmaması, her gece 7-8 saat uyku alınması gerektiğinin de altını çiziyor.
turkish.cri.cn

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52