Perakende Yasası AVM açılışlarını hızlandırdı

Alışveriş merkezi (AVM) açılmasını sınırlayacak Perakende Yasa Taslağı’nın ortaya çıkmasının ardından yeni AVM açılışlarının hızlandığı belirtiliyor.

Perakende Yasası AVM açılışlarını hızlandırdı
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’in açıklamasına göre, yapılan planlamalarda 2015 yılında AVM açılan şehir sayısı 60’a yükselecek. Palandöken, “Perakende Yasa Taslağı’nın tartışılması bile AVM açılışlarını hızlandırdı. Türkiye’nin dört bir tarafında açılan AVM haberlerinden geçilmiyor. Ama görülüyor ki Ankara daha birinciliği kaptırmayacak.” dedi.

Yasanın çıkması yaklaştıkça açılan AVM sayısının hızla arttığını belirten Palandöken şunları kaydetti: “AVM açılışları hızlanarak sürüyor. Şu an 54 ilimizde AVM varken 2015 yılında bu sayı 60’a yükselecek. On yıl önce açılan AVM’lerin kiralama alanı ortalama 30 bin metrekare iken, 2013 senesinde açılacak AVM’lerde bu büyüklük ortalama 40 bin metrekare. Şehir içinde artık AVM yapılacak alanlar azaldığından birbirine yakın açılıyorlar. Şehrin birçok bölgesinde doygunluk söz konusu. Hem milli servetin heba edilmemesi hem de küçük esnafa daha fazla zarar verilmemesi için zaman kaybedilmeden perakende sektörünü düzenleyen yasa tasarısı yıl sonuna yetiştirilmeli. Artık ülkenin her yerinden AVM istilasına karşı yükselen sese kulak verilmeli.”
zaman.com.tr

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52