Güven duygusunu artıran besinler

Bilim adamları, yumurta, kırmızı et, süzme peynir, ıspanak, hindi, kabuklu yemiş, ton balığı gibi besinlerin insanın güven duygusunu artırdığını açıkladı.

Güven duygusunu artıran besinler
Bilim adamları bazı besinlerin güven duygusunu artırdığını belirledi. Hollanda'daki Leiden Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırma, yumurtadaki "triptofan" maddesinin güven duygusunu artırdığını gösterdi. Bilim adamları, katılımcılara güvene dayalı bir oyun oynattı. Oyunda bir katılımcıya bir miktar para verildi ve bu kişinin paranın istedikleri kadar bir kısmını seçtikleri bir kişiye verme seçeneği sunuldu. Oyun boyunca katılımcılar triptofan içeren portakal suyu içti. Triptofan alanların karşısındakine yüzde 40 fazla güvendiği ve daha fazla para verdiği görüldü.

Sonuçların, yenen şeyle düşünce arasında bağ olduğuna ilişkin tahminleri desteklediğini belirten araştırmacılar, karşılıklı güvenin, karşılıklı işbirliğinin inşasının ön şartı olduğunu vurguladı. Araştırmacılar, triptofan içeren besinleri tüketmenin kişiler arasında ucuz, etkili ve sağlıklı yollardan güveni sağlayabileceğine dikkati çekti.

O MADDENİN BULUNDUĞU BESİNLER
Bilim adamları, yumurta dışında kırmızı et, süzme peynir, ıspanak, hindi, kabuklu yemiş, ton balığı gibi besinlerin de triptofan bakımından zengin olduğunu belirtti.

Araştırmanın sonuçları "Psychological Science" dergisinde yayımlandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52