ABD Iowa Eyalet Üniversitesi araştırmacıları tarafından yapılan yeni bir çalışma yiyeceklerin yutulmadan önce 40 kez çiğnenmesinin sağlıklı genç erişkinlerde gıda tüketimini azalttığını gösteriyor. Araştırmada 20 üniversite öğrencisi yiyecekleri bir metronomun her tıklamasında çiğneyerek yedi. Öğrencilerin yarısı 15 kez, yarısı da 40 kez çiğnedi. Deneklerin iştah, plazma glukoz düzeyleri ve hormonlarını incelemek üzere kan örnekleri alındı. Sonuçlar, daha fazla çiğneyenlerin daha az yediklerini gösterdi. Iowa Üniversitesi Gıda bilimi ve İnsan Beslenmesi Bölümü Yardımcı Doçenti James Hollis, yiyeceklerin 40 kez çiğnendikten sonra yutulduğunda, açlıkta ve iştahta azalma olduğunu söyledi. Hollis, “Doygunluk ve doyma ile ilgili bir hormon olan CCK'de artış gözlendi. Beyni iştah artışıyla ilgili uyaran başka bir hormon olan ghrelin hormonunda ise bir azalma oldu" dedi.
Hollis çiğneme konusunda daha önce yaptığı bir araştırmada da fındığın yutulmadan önce iyice çiğnenmesinin iştahı azalttığını aynı zamanda da fındıktan absorbe edilen lipit miktarını arttırdığını gözlemişti.
Gıdahattı
Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker
Çok çiğne ve az tüket!
ABD’li araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir çalışma yiyeceklerin yutulmadan önce 40 kez çiğnenmesinin sağlıklı genç erişkinlerde gıda tüketimini azalttığını gösteriyor.

YORUM EKLE
1
Türkiye ve Akdeniz’in en güvenli oteli oldu!
2
Kaş yapayım derken!
3
“Nano gümüş” ile sütün bozulması...
4
ABD’de pizza tüketimi artıyor
5
Rusya yeni ihracat kapısı mı olacak?
6
UFS şefleri Antep’li aşçılarla buluştu
7
Tarımda Türk -Kırgız ittifakı
8
Tarım ürünlerinde ihracat sevinci
9
İTO’dan üyelerine ‘yarım asır’...
10
Bir annenin gizli tarifi: Tombak Tatlısı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:49

GÜNEŞ
08:21

ÖĞLE
13:10

İKİNDİ
15:29

AKŞAM
17:49

YATSI
19:16
SIRADAKİ HABER