ABD’de pizza tüketimi artıyor

ABD’de son iki yılda, ‘haftada en az bir kez pizza yiyen’ tüketici oranının %40’dan fazla artmasıyla pizza tüketimi yükselişe geçti.

ABD’de pizza tüketimi artıyor
Kanada’da pazar araştırma kuruluşu Technomic tarafından yayımlanan bir rapor, ev dışı tüketimin önemli noktalarından hızlı servis restoranlarında pizza tüketimine ilişkin çarpıcı veriler içeriyor. Pazar araştırmasını yapan Technomic, “Pizza Müşterileri Trend Raporu” nda, tüketimdeki artışın sektördeki inovasyonu arttırdığını ve gurme (pizza üstüne konulan) malzemelerinin içeriklerinin çeşitlenmesine neden olduğuna dikkat çekti. Technomic araştırmacıları, otantik ve bölgesel trendler olan Napolitano, Sicilya ile diğer bölgesel spesiyalitelerin popülerlik kazandığını söyledi.
Technomic Başkan Yardımcısı Darren Tristano, “Müşteriler pizzayı, yemek pişirmeye vakit bulamadıkları zamanlarda gidip alınacak bir yemek olarak görüyorlar. İşletmeciler ise pazarlama mesajlarında pizzayı bütün aile ya da grup için kolay, uygun ve satın alınabilir bir yemek çözümü olduğunun üstünde duruyorlar. Bu mesaj, birçok müşterinin kafasında yankılanıyor.” dedi.
Rapora göre, pizza almak için en popüler yerler limitli servis restoranları iken, müşterilerin %49’u pizzayı ayda en az bir kere süpermarketlerden alıyor. Müşterilerin yaklaşık dörtte üçü (%71) her ay limitli servis restoranlarından pizza alıyor. ABD pizza pazarında et ve et ürünleri çeşitleri, calzone tarzı hamur pizzalar ve vejetaryen pizzalar tüketimde öne çıkan çeşitler arasında yer alıyor.
Gıdahattı

Anahtar Kelimeler: Gıda Vitrini, Gıda, Vitrin, Tarım, GDO, Gıda Güvenliği, Alo 174, Sağlıklı Gıda, Beslenme, Yemek, Baklava, Restoran, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Mehmet Mehdi Eker

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52