
Sindirimi kolaylaştırarak stresi azaltıyor
Şalgam suyunun insan sağlığı ve vücuduna faydalarını sıralayan Prof. Dr. Mesut Başak şunları söyledi:
“Antioksidan kaynağı olan şalgam suyu üretiminde kullanılan mor havuç, şalgam turpu, az tuz, bulgur mayası ve acı süs biberiyle iştahı açıyor, vücuttaki toksinleri atıyor, sindirimi kolaylaştırıyor. Mide ve karaciğere faydalı, B grubu vitaminleri de içeren şalgam suyu Kalsiyum ve potasyum yönünden çok zengindir ve özelliği de vardır. Bağırsakları çok iyi çalıştırarak günde mutlaka en az bir kez büyük tuvalete çıkmanızı sağlıyor. Fazla kiloların atılmasına yardımcı olan şalgam suyu insanları rahatlatıyor ve stresi gideriyor. Hücre yenileyici özelliği de bulunan şalgam suyunun içerisinde sıfır şeker bulunuyor. Yemeklerden önce veya sonrasında içilecek bir iki bardak şalgam suyu hazmı kolaylaştırıcı etkisiyle sindirim sistemini hızlandırıyor. Şalgamın mayalanması esnasında şalgam suyunun oluşması için içerisine konulan doğal bulgur mayası şalgamın içerisindeki şekerin tamamını parçalıyor ve böylece şalgam suyunun içerisinde bulunan şekeri sıfırlıyor. Şeker hastalarının da kolaylıkla tüketebileceği doğal bir içecek olan şalgam suyu kalori bakımından son derece düşük bir içecek olma özelliği taşıyor. Yüksek tansiyon hastaları ve hamileler şalgam suyu tüketim oranına dikkat etmeli. Yarım litre şalgam suyu içerseniz ancak 15 kalori alırsınız. Diğer yandan bol miktarda içerdiği kalsiyum elementi, metabolizmayı hızlandırıcı fayda sağladığı için “şalgam suyu zayıflatır mı?” sorusunun cevabı ‘kesinlikle evet’tir.”