Lahmacuna 'Antep Lahmacunu' patenti

Türkiye'nin en fazla bilenen yemek çeşitlerinden olan, yaz aylarının yeni tartışma konusu lahmacun AB yolculuğuna çıkıyor.

Lahmacuna 'Antep Lahmacunu' patenti

Yaz aylarının yeni tartışma konusu lahmacun AB yolculuğuna çıkıyor. Bodrum’da bir lokantada 50 liraya satılmasıyla gündeme oturan lahmacun, önce tescillenecek, ardından da AB’den Türk gıda ürünü olarak onay alacak.

3 Şubat 2012 tarihinde “Antep Lahmacunu” için Türk Patent Enstitüsü’ne coğrafi işaret başvurusu yapıldı. Anadolu Mutfağını Koruma Geliştirme ve Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan’ın yaptığı başvurunun incelemesi sürüyor. Ardından AB süreci başlayacak. Kıbrıs Rum Yönetimi de 2011’de Londra Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarına lahmacunu “Lachmazou” adıyla “Kıbrıs ev yapımı hamur işi” olarak sunmuştu. Ancak henüz, Avrupa Komisyonu nezdinde lahmacun için Kıbrıs Rum Kesimi tarafından yapılan bir tescil başvurusu yok.
Nuray Babacan - Hürriyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52