Bayram sofraları Selva ile çeşitleniyor

Bayram sofralarınızı Selva Makarna ile hazırlayacağınız birbirinden lezzetli yemekler ile zenginleştirebilirsiniz.

Bayram sofraları Selva ile çeşitleniyor
Gıdavitrini - Aile ve dostların buluştuğu, keyifli zamanların geçirildiği bayram sofralarınızı Selva’nın sizin için önerdiği birbirinden lezzetli yemekler ile çeşitlendirebilirsiniz.
Selva Makarna ile misafirlerinize çok leziz yemekler hazırlayarak muhteşem bir bayram sofrası hazırlamanız mümkün. Yapacağınız Güveçte Kıymalı Makarna, Misket Köfteli Makarna ve Ankara Tava yemekleriyle bayram sofranızı çeşitlendirip, misafirlerinize farklı lezzetler sunabilirsiniz.
Selva Gıda Genel Müdürü Mehmet Karakuş, “Biz makarnayı kendi damak tadımıza uygun tariflerle pişirip yemeyi öneriyoruz. Çünkü bizim damak tadımızın, ancak “bizim usul makarna”da ortaya çıkacağını biliyoruz “dedi.
www.bizimusulmakarna.com web sitesinin Kurucusu ünlü blog yazarı Devletşah Özcan’ın Selva makarnalarla hazırladığı birbirinden nefis kurban bayramı tarifleri ise şöyle:

GÜVEÇTE KIYMALI MAKARNA
İÇİNDEKİLER
■1/2 paket Selva Fiyonk Makarna
İçi için
■250 gram kıyma
■ 1 adet soğan
■ 2 diş sarımsak
■ 3 adet sivri biber
■ 2 adet domates
■Tuz
Üstü için
■ 200 gram kaşar peynir
HAZIRLANIŞI
1.Selva Fiyonk Makarnayı haşlayın.
2.Kıymayı soğan, biber ve sarımsak ile kavurun.
3.Domatesi rendeleyip, kıymalı sosu içine ekleyin.
4.Tek kişilik çömlekleri yağlayıp, bir sıra makarna bir sıra kıymalı sos ile doldurun.
5.En üste rendelenmiş kaşar peyniri koyup önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kızartın.

MİSKET KÖFTELİ MAKARNA
İÇİNDEKİLER
1 paket Selva Kalem Makarna
Süt
Köfte için
250 gr kıyma
1 adet soğan,
1 yemek kaşığı Selva İrmik
1 yemek kaşığı Selva Un
1 adet yumurta
Kimyon
Kekik
Tuz
Kırmızı biber
Karabiber
Kızartmak için
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
4 adet domates,
1 adet çarliston biber 
Anadolu Amber durum buğdayı irmiğinden üretilen Selva Kalem Makarnanızın pişme süresi 8-10 dakikadır.
HAZIRLANIŞI
Tüm köfte malzemelerini karıştırarak yoğurun.
Yoğrulan kıymadan misket büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde yuvarlayarak top köfteler hazırlayın.
Hazırlanan köfteleri una bulayarak kızgın yağda kızartın ve sonra kâğıt havlunun üzerine alın. Domatesleri soyun ve küp küp doğrayın.
Çarliston biberi de aynı büyüklükte doğrayın.
Ayrı bir tencereye tereyağını koyun ve içine hazırladığınız biber ve domatesleri ilave edin. Arkasından köfteleri de koyun ve bir tutam tuz ilave ederek domatesler salça kıvamına gelene kadar pişirin.
Son olarak Selva Kalem makarnaları ilave edin ve tahta bir kaşık yardımıyla yavaşça karıştırın.
Sıcak sıcak servis edin.

ANKARA TAVA
İÇİNDEKİLER
■ 250 gram et
■ 1 paket Selva Arpa Şehriye
■ 2 adet büyük domates
■ 2 diş sarımsak
■ 2 su bardağı su
■ Defne Yaprağı
■ Tane karabiber
■ Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
1. Et, defne yaprağı ve karabiberler 2 su bardağı su ile düdüklü tencerede 25 dakika haşlanır.
2. Domatesler rendelenip ezilen sarımsakla karıştırılır.
3. Haşlanan et liflerine ayrılır.
4. Yapışmaz bir tavaya sıvı yağ konulup kızdırılıp altı kapatılır.
5. Etler yağa konulur.
6. Üzerine sarımsaklı domates rendesi dökülür.
7. En üste de arpa şehriyeler konulur.
8. Etin haşlama suyundan bir bardak konulduktan sonra tavanın üstü kapatılarak suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir.
9. Pişen pilavı ters çevirmek suretiyele tabağa aktararak servise hazır hale getirebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52