Komili 135. yılını kutladı

Komili, 'Ortak İstek Zeytine Destek' sloganıyla gerçekleşen 8. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri'nde, 135. yıl hasadını başlattı.

Komili 135. yılını kutladı

Komili, 19-21 Ekim tarihleri arasında 'Ortak İstek Zeytine Destek' sloganıyla gerçekleşen 8. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri'nde, 135. yıl hasadını başlattı. Ayvalık Ticaret Odası ve Ayvalık Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen hasatta Komili, 135. yılına özel hazırlanan 'Zaman Tüneli'nin de bulunduğu standı, keyifli yemek aktiviteleri ve "Geleneksel Komili Kahvaltısı" ile sektörün emek verenleri ve Ayvalıklılar ile buluştu. Program dahilinde gerçekleştirilen "Ortak İstek Zeytine Destek" panelinde ise "Zeytinyağının Gururları Ödülü" ve "Komili Özel Ödülü" takdim edildi.

Zeytinyağı sektörüne emek verenler ile Ayvalık halkının bir araya geldiği 8. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri 'Ortak İstek Zeytine Destek' sloganıyla gerçekleşti. Hasat Günleri'nde Komili 135. Yılına özel hazırladığı pek çok etkinlikle yer aldı. 1878'ten bu güne Komili'nin ilkleri ve yeniliklerini konu alan "Zaman Tüneli"nin de yer aldığı Komili standı, Usta Şef Eyüp Kemal Sevinç'in 1878'den günümüze çeşitli dönemlerden hazırladığı yemek aktivitesiyle tatlandı. Zeytinyağı sektörüne emek verenler ve Ayvalık halkının keyifli vakit geçirdiği aktivitelerde 1878'den günümüze farklı lezzetler tadılarak, tariflerden oluşan kitapçık katılımcılara hediye edildi.

Hasadın ikinci gününde gerçekleştirilen "Ortak İstek Zeytine Destek" konulu panelde "Zeytinyağının Gururları Ödülü" ve "Komili Özel Ödülü", zeytinyağı kültürünün gelişimine sağladıkları fayda ve sektöre kattıkları değer dolayısıyla Evren Ertür ve Ahmet Sucu'ya verildi.

Hasadın son gününde düzenlenen "Geleneksel Komili Kahvaltısı"nda ise sektörün emek verenleri ve yöre halkı, Ayvalık'ın eşsiz lezzetlerini tattılar. Şeytan Sofrası'nın doyumsuz manzarası eşliğinde gerçekleştirilen kahvaltıya katılanlara 135. yıla özel tasarımlı ambalajlarda, Komili'nin 135. hasadının ilk zeytinyağı hediye edildi.
Zeytinyağının bu yılki "Gurur"u Evren Ertür…

8. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri'nde ilk hasadın ardından gerçekleşen "Ortak İstek Zeytine Destek" panelinde, zeytinyağı sektörü ve kültürünün gelişimi için emek verenler ödüllendirildi. Zeytinyağı üretimini ve kültürünü geliştirmek için sahip olduğu belleği bir müzeyle topluma kazandıran Evren Ertür, "Zeytinyağının Gururları Ödülü"ne layık görüldü. Ertür'e ödülünü Ana Gıda Genel Müdürü Ümit Ersoy takdim etti

16 yıldan bu yana Komili ile zeytinyağı üretimine tedarik sağlayan Ahmet Sucu, zeytine verdiği emek ve sektöre kattığı değer dolayısıyla "Komili Özel Ödülü"nün sahibi oldu.

Dünya

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52