Ballı yemek tarifleri artık raflarda!

Altıparmak Gıda’nın markası Balkovan, Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç’in hazırladığı ballı yemek önerilerini lezzet tutkunlarına sunuyor...

Ballı yemek tarifleri artık raflarda!
Gıdavitrini - Türk bal sektöründe öncü rol üstlenen Altıparmak Gıda’nın markası Balkovan, ballı yemek önerileri sunmaya devam ediyor. Ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç’in hazırladığı, bal ile yapılan birbirinden lezzetli 11 yemeğin tarifleri Balkovan ürünleri ile birlikte ücretsiz olarak tüketicilere sunuluyor.

Sağlığını ve bütçesini düşünen tüketicilere 20 yıldır kovandan sofraya, yüzde yüz gerçek ve saf balı ulaştırma misyonuyla varlığını sürdüren Balkovan, doğal tatlandırıcı özelliğiyle Osmanlı Mutfağı’nın vazgeçilmezlerinden olan balı yemeklerle buluşturmaya devam ediyor.

Katılmış olduğu yerli ve yabancı yemek yarışmalarında 100’den fazla madalya, kupa ve ödül kazanan dünya çapında ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç’in hazırladığı birbirinden lezzetli 11 yemeğin tarifi, Balkovan ürünleri ile birlikte tüketicilere bedelsiz olarak sunuluyor.

Buzdolabı magneti biçiminde tasarlanan ballı yemek tarifleri; Balkovan ürünlerinin yer aldığı tüm satış noktalarında yer alıyor.

Eyüp Kemal Sevinç’den Balkovanlı Tarifler


Ballı Mahmudiye (4 Kişilik)
Malzemeler:
•    500 gr kemikli tavuk but
•    500 gr tavukgöğsü
•    1 orta boy soğan
•    1 çay bardağı Balkovan Çiçek Balı
•    12 kuru kayısı
•    100 gr badem
•    50 gr kuru üzüm
•    Tereyağı (İsteğe bağlı olarak sıvı yağ da kullanılabilir)
•    1 limon
•    1 çay kaşığı tarçın
•    Yarım litre tavuk suyu
•    Birkaç dal dereotu veya maydanoz
•    Tuz

Hazırlanışı:
Tavuk etlerini kemiklerinden temizleyin. Tavukları üstüne biraz tuz ekleyerek bol suyla haşlayın. Haşladığınız suyu ayırın. Tavuk etlerini kemiklerinden temizleyin. Yağı geniş bir tencereye alın ve eritin. Haşlanmış tavuk parçalarını ekleyip pembeleşene kadar hafifçe kızartın. Soğanları küp küp doğrayıp tencereye ilave edin, birkaç dakika daha kavurun. Bademleri 10 dakika ılık suda beklettikten sonra soyun ve tencereye ekleyin. Hafif pembeleştikten sonra üzerine Balkovan Çiçek Balı, üzüm, kuru kayısı, tarçın, tuz, 1 limonun suyu ve yarım litre tavuk suyunu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu veya maydanozla süsleyerek servis yapın.


Meyveli Güllaç (4 Kişilik)
Malzemeler
•    5 güllaç yaprağı
•    1 su bardağı Balkovan Çam Balı
•    5 su bardağı sıcak süt
•    2 kivi
•    1 muz
•    5 çilek
•    Yarım su bardağı Balkovan Çiçek Balı
•    Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
Bir tencerede süt ve Balkovan Çam Balı kaynatın. 1-2 damla limon suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Meyveleri küçük küçük doğrayın. Bir kapta Balkovan Çiçek Balı ve meyveleri karıştırın. Bir güllaç yaprağını dörde bölün. Sütlü karışımı bir tepsiye alın. Güllaç yapraklarını batırıp çıkarın ve düz bir zemine yayın. Daha sonra iç malzemesinden yerleştirip yaprak sarma şeklinde gevşekçe sarın. Malzeme bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Daha sonra dikdörtgen şeklinde kesin ve servis edin.


Ballı Kimyonlu Havuç Çorbası (4 Kişilik)
Malzemeler:
•    1 kuru soğan
•    2 havuç
•    2 diş sarımsak
•    1 çay bardağı haşlanmış nohut
•    2 kuru defne yaprağı
•    4 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 çay kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı karabiber
•    1 çay kaşığı kimyon
•    1 yemek kaşığı Balkovan Çiçek Balı
•    5 su bardağı tavuk suyu
•    2 su bardağı su
•    Yarım su bardağı süt kreması

Hazırlanışı:
Kuru soğan soyup yemeklik doğrayın. Havucu soyup dilimleyin. Diğer taraftan sarımsakları ince doğrayın ve bir kenarda bekletin. Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Daha sonra kuru soğan, havuç ve sarımsakları ilave edin. Suyu ekleyerek orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Üzerine, haşlanmış nohutları ve defne yaprağını hemen ekleyerek 7-8 dakika, sebzeler hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Son olarak Balkovan Çiçek Balı’nı, tavuk suyunu, ılık suyu, tuzu, karabiberi ve kimyonu tencereye ekleyin. Orta ısı ateşte ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin. Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın. Çorba henüz sıcakken el blender’ıyla ezerek püre haline getirin. Servise sunmadan önce içine hazır süt kremasını ekleyip ısıtarak sıcak hale getirin. Arzuya göre üzerine pul biber gezdirip servis edin.

Eğer tavuk suyunuz yoksa 7 bardak sıcak suyla beraber 1 veya 2 adet tavuk suyu tableti kullanabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52