Yemek yeme edebimizi kaybettik!

Ünlü hekim Ender Saraç'tan sofra adabıyla ilgili çarpıcı açıklamalar. Saraç, Ramazan ve sofra adabı üzerine önemli tespitlerde bulundu.

Yemek yeme edebimizi kaybettik!
Dr. Ender Saraç ve Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, geçtiğimiz gün gerçekleşen bir etkinlik kapsamında bir araya geldi. Ünlü uzmanlar, ramazanda sağlıklı ve dengeli beslenmenin ipuçlarını etkinliğe katılan insanlarla paylaştı.

Sular Vadisi ramazan etkinlik alanında Başakşehirlilerle bir araya gelen Dr. Ender Saraç, ''16 saat 48 dakika aç kalıyoruz. Zorluk katsayısı artıkça bir bilgisayar oyununda olduğu gibi oruçlarımızın kazancı da kat ve kat artmaktadır” dedi. Saraç, iftar ve sahurda tüketilmesi ve sakınılması gereken gıdaları da şöyle sıraladı: "Yanlış iftarlar ve sahurlar yapıyoruz. Gün boyu kan şekerim düşüyor diyorsanız özellikle tarçın tüketmelisiniz. İftar sofralarımızda pek çok zararlı gıdalar tüketiyoruz. Açlıkla bunlara yüklendiğimizde de kilo alarak ramazanı tamamlıyoruz. Özellikle iftar ve sahurda beyaz unlu gıdalar tüketmek yerine bulgur, esmer pirinç, çavdar ya da tam buğday ekmeği tüketmeliyiz. Tükettiğimiz yanlış gıdalar romatizmaya ve erken yaşlanmaya yol açıyor. Şerbetli ve kızartılmış gıdalar yerine sütlü tatlılar tüketmeli ve tatlı tüketimini iftardan birkaç saat sonra yapmalıyız. İftarda, sahurda kaliteli proteinler olan yumurtanın beyazı, balık eti, soğuk et tüketirseniz sizi tok tutar."

Yemek yeme edebimizi kaybettik!
Protein tüketen toplumların daha zeki ve ömrünün uzun olacağını belirten Dr. Saraç, "Sofralarımızda yemek yeme edebimizi kaybettik, doymayacak gibi yemek yiyoruz" dedi. Dr. Saraç, çocukların beslenmesine dikkat çekerek, “Şekerli içecekler obez yapar bu nedenle çocuklarınıza şekerli içecekler vermeden 2 defa düşünün” tavsiyesinde bulundu. Söyleşinin sonunda Dr. Ender Saraç kitaplarını da imzaladı.

“Ramazan’ın manasıyla beslenmeliyiz”
Doğal kürlerle alternatif tedaviler öneren ünlü akademisyen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu da “Ramazanın manasıyla beslenmeliyiz” diyerek, "Ramazan ayında çok uzun süre aç kalıyoruz ve iftar sofrasına oturduğumuz zaman abartılı beslenmeye karşı dikkatli olmalıyız. İftarda çok ağır yiyecekler yerine midemizi ağırlaştırmayacak, hafif yemekleri tüketmeliyiz. İftarla sahur arası zaman kısa olduğu için de bizi zinde ve güçlü hissettirecek yiyecekler tüketilmelidir" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52