Üretim - tüketim dengesizliği var!

Süt üretimi konusunda Türkiye 7. sırada, buna rağmen tüketim oldukça düşük, artırmak için yapılan kampanyalar kesintisiz devam etmeli…

Üretim - tüketim dengesizliği var!
Gıdavitrini - Her yıl 21 Mayıs günü tüm dünyada kutlanan “Dünya Süt Günü”ne ilişkin bir açıklama yapan Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı; “dünya ortalamasına göre düşük olan süt tüketimimizin artırılmasına yönelik kampanyalar kesintisiz devam etmeli ” dedi. Şimdiye kadar ülkemizde yapılan süt tüketimini artırmaya yönelik en büyük kampanya olan Okul Sütü projesiyle ilgili olarak da konuşan Harun Çallı; “Başta yaşanan bir takım sıkıntıların geride kaldığını, dağıtımın son derece sağlıklı bir şekilde yapılmaya devam edildiğinin” altını çizdi.

ASÜD Başkanı Harun Çallı, bu projenin devam etmesi gerektiğini ve yaşanan olumsuzluklar sırasında projeyi sonuna kadar destekleyen başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere sağduyulu herkese müteşekkir olduklarını belirtti.

Harun Çallı; “Ülkemizde süt ve süt ürünleri tüketimi maalesef gelişmiş ülkelerin gerisindedir. Aradaki tüketim farkı, özellikle içme sütünde belirgin bir şekilde görülmektedir. Birçok Avrupa Birliği ülkesinde ve Avustralya’da 100 kg’ı aşan, ABD ve Kanada’da ise 100 kg’a yaklaşan yıllık kişi başına içme sütü tüketimi Türkiye’de henüz 26 kg’dır.”dedi.

Başkan Çallı;” Ülkemiz süt ve süt ürünleri üretimi bakımından dışarıya bağımlı bir ülke de değildir. 2009 yılındaki 12.542 milyon ton çiğ süt üretimi ile dünyanın 15. büyük süt üreticisidir. Günden güne büyüyen ve gelişen; AB misyonu Tarım ve Veterinerlik Ofisi (FVO) raporlarında yer alan ifadeyle “yüksek standartlara sahip” bir süt ve süt ürünleri sanayisine sahiptir” diyerek, bu konuda Türkiye’nin ve Türk tüketicisinin oldukça şanslı olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52