First ladylerden organik mesaj

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ABD ziyaretine eşlik eden Hayrünnisa Gül, ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama ile organik mutfakta bir araya geldi.

First ladylerden organik mesaj

Gary Comer Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programda Michelle Obama, Hayrünnisa Gül'le birlikte fotoğraf çekiminin ardından first ladylerle birlikte merkezi dolaştı. Gençlik merkezinin faaliyetleri ve imkânları hakkında bilgi alan first ladyler daha sonra çalışma salonlarını gezdi.

ORGANİK TARIMA ÖVGÜ
Bahçe Salonu’nda çalışan öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya gelen ve çalışmaları hakkında bilgi alan lider eşleri, çocukların kendi bahçelerinde ürettikleri organik ürünleri tattılar. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Hayrünnisa Gül, organik tarıma verdiği önemden bahsederek çocukları ve öğretmenlerini tebrik etti.

Programın sonunda Bayan Gül, diğer first ladylerle birlikte Bayan Obama'nın ev sahipliğinde düzenlenen ve çocukların yetiştirdikleri sebze ve meyvelerden hazırlanan öğle yemeğine katıldı.

Bayan Gül, akşam saatlerinde ise lider eşleriyle birlikte Şikago Sanat Enstitüsü'nü gezdikten sonra Bayan Obama tarafından lider eşleri onuruna düzenlenecek akşam yemeğine katılacak.

EMİNE ERDOĞAN DA URUMÇİ’DE YAPMIŞTI
Hatırlanacağı gibi benzer bir mesajı Başbakan Erdoğan’ın eşi Emin Erdoğan vermiş ve güvenli gıda gönüllülerinden büyük takdir toplamıştı. Başbakan Erdoğan’ın son Doğu Türkistan ziyaretine eşlik eden Bayan Erdoğan Urumçi’de organik pazarı gezmiş, buradan Türkiye ve dünyaya ‘organik beslenmenin’ önemiyle ilgili mesajlar vermişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52