Ücretsiz süt asker ve polise de dağıtılmalı

Hükümetin okullara bedava süt dağıtması üreticiyi iştahlahdırdı. Süt üreticileri asker ve polisin de ‘bedava süt’ dağıtımına dahil edilmesini istiyor.

Ücretsiz süt asker ve polise de dağıtılmalı

'Okul Sütü' projesi dâhilinde Türkiye'de 7 milyon 200 bin öğrenciye süt dağıtılıyor. Mayıs ayında başlayan projenin ekonomiye 400 milyon lira katkı sağladığı belirtilirken üreticiler, polis ve askere de günlük süt dağıtılması talebinde bulundu. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Ali Koyuncu, 'Okul Sütü' projesiyle ilgili "Burada 2 önemli amaç var. Bunlardan biri çocukları süt tüketimine alıştırmak, diğeri de mevsimsel olarak üretici aleyhinde süt fiyatlarının inmesini önlemekti. Proje çerçevesinde sanayiye giden günlük sütün yüzde 8,2'si öğrencilere dağıtılmış oldu." diye konuştu. Bu projenin devam etmesi gerektiğini ve askere ve polise de uygulanması gerektiğini anlatan Koyuncu, "Ülkemizde kişi başına düşen süt tüketimini artırmalıyız. Böylece bireyler aklen ve bedenen daha sıhhatli hale gelecektir. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine baktığımızda tüketimin yaygın olduğu ülkelerde insanlar aklen ve bedenen daha sıhhatli oluyor, daha uzun ömürlü oluyor." dedi.

Bu arada sanayicinin fiyat indirimine gitmesini eleştiren Koyuncu, şunları söyledi: "Sanayici arkadaşlarımız konuya kısa vadeli bakıp 'süt fiyatlarını indirip daha fazla kâr elde edelim' amacı güttüler. Biz, bu duruma üzüldük. Bakanlık da sanayiciye süt fiyatlarına müdahale etmemelerini önerdi. Ama kimi firmalar fiyatları indirmeyi yeğledi."

Zaman

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52