Tüketici bu anketi dikkate almalı

Son zamanlarda basında çokça karşımıza çıkan gıda terörü üzerine Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tüketicilere yönelik anket çalışması düzenledi.

Tüketici bu anketi dikkate almalı
Gıdavitrini - Gıda Mühendisleri Odası Marmara Bölge Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kuru imzasıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Ülkemizin hızla artan nüfusu, şehirleşme oranı, değişen beslenme alışkanlıkları, sağlıklı ve güvenilir gıdaya olan talebi giderek arttırmaktadır. Ancak son zamanlarda gıdalarda yapılan hileler ve gıda terörü gündemden düşmemektedir. Bu bağlamda Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak problemlerin çözümüne ciddi katkı sağlayacağını düşündüğümüz, direk tüketicilere yönelik güvenilir gıda anketini hayata geçiriyoruz. Sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağımız ve ilgili yürütme organlarına da yol gösterici olacağını düşündüğümüz bu anketi güvenilir gıda, sağlıklı nesiller için bir görev sayıyoruz. Siz değerli basın organlarının da bu konudaki hassasiyetine inanarak anketin yaygınlaştırılması konusunda web sitenizde bir haber bülteniyle yayınlamanızı rica ederiz. Anket soruları ve haber bülteni ekli dosyada bilginize sunulmuştur.



Ülkemizde artan nüfus ve bu oranda azalan tarım ve hayvancılık ile beslenme içeriğimiz giderek değişmekte. Eskiden her market-manavda bulabileceğimiz doğal ürünleri şimdi "organik" adı altında kısıtlı yerlerde ve pahalı bir şekilde bulabiliyoruz. Teknolojinin ilerlemesi ile artan nüfusa çareler arayan üreticiler, hem maliyeti düşürmek hemde sağlıklı ürünler üretmek için çabalar harcamakta. Peki maliyet düşürmek için uğraşan her üretici sağlıklı gıda üretiyor mu?

Son zamanlarda basında çokça karşımıza çıkan gıda terörü her üreticinin böyle olmadığını göstermekte. Et ürünlerinde, süt ürünlerinde, işlenmiş meyve ürünlerinde, çocuk mamalarında ve daha bir çok ürünlerde hileler ortaya çıkmakta, para hırsı bürümüş bazı üreticiler sağlığı hiçe sayarak hareket etmekte. Peki bu sorunların çözümünde kimler yetkili, kimler bu teröre dur diyecek...

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi bu sorunların gün yüzüne çıkması için kolları sıvadı ve işe ilk önce tüketiciden başladı. Bilinçli tüketicinin ürünler üzerine koyacağı ambargonun en büyük silah olacağını düşünen şube yetkilileri, hazırladığı anket çalışması ile problemlerin çözümüne büyük katkı sağlıyacağı görüşünde. Direkt tüketiciye yönelik yapılan anket çalışması doğrultusunda hareket etmeyi planlayan şube, sonuçları kamuoyu ile paylaşıp sıkıntının çıktığı noktayı belirleyerek çözüm yolları arayacak.

Sedat Kuru, hassasiyeti olan tüm tüketicilerin bu ankete katılması gerektiğini ifade ederek, "15 Mart 2013 tarihine kadar sürecek olan anket çalışmasına katılmak için //istanbulgidamo.com/anket/ linkini kıtlayabilirsiniz." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52