Okullarda ücretsiz yemek de dağıtılsın

YESİDEF Genel Başkanı Bozdağ, yeni bir neslin beslenmesiyle alakalı kentsel dönüşüm gibi, aşsal dönüşüm yapmak istediklerini söyledi.

Okullarda ücretsiz yemek de dağıtılsın
Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ, okullarda öğrencilere ücretsiz yemek verilmesini önerdiklerini belirterek, "Yeni bir neslin beslenmesiyle alakalı kentsel dönüşüm gibi, aşsal dönüşüm yapmak istiyoruz" dedi.

Bozdağ, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında yemek sektörünün daha örgütlü ve sistematik olması için çalıştıklarını kaydederek, okullardaki ücretsiz süt kampanyasını desteklediklerini anlattı.
Çocukların akıllı tahta ve tablet bilgisayar gibi yenilikleri sağlıklı kullanabilmeleri için iyi beslenmeleri gerektiğine dikkati çeken Bozdağ, "17 milyon çocuğun yemek olayına el atmak istiyoruz. Ortada sosyal bir yara var, o yarayı çözmek istiyoruz. Çocuk okul için 5,5 yaşında evinden ayrıldığında annesinin yemeğiyle tanıştırmak istiyoruz. Diyetisyenler eşliğinde çocukların yemeğini hazırlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.
"Yeni bir neslin beslenmesiyle alakalı kentsel dönüşüm gibi, aşsal dönüşüm yapmak istiyoruz" diyen Bozdağ, çocukların "tost verin yesinler, test verin çözsünler" mantığıyla yaşamasını istemediklerini bildirdi.

"59 ülkeye fahri turizm elçiliği yapmış olacağız"
Bozdağ, ücretsiz yemek önerisini ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı ile de paylaşacaklarına işaret ederek, okulda yemek uygulamasıyla zengin ve fakir çocuklar arasındaki ayrımın ortadan kalkacağını ifade etti.
Türk yemeklerini tanıtmak için çalıştıklarını anlatan Bozdağ, "Bu konuyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'yle görüştük. 500 bin Türk hacısının yemeğini yapmak için örgütlenmeye çalışıyoruz. Hac ve umre ziyaretleri için her yıl milyonlarca insan geliyor. Yemek tanıtımlarımızla faklı ülkelerden gelenler Türk yemeklerini tanımış şekilde ülkelerine dönecek. Öte yandan, oradaki 59 ülkeye fahri turizm elçiliği yapmış olacağız" diye konuştu.
AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ise YESİDEF'in 26 ilde temsilciliği bulunduğunu kaydederek, teşkilatlanmanın 81 ilde tamamlanmasıyla çalışmaların daha etkin olacağını vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52