Okul Sütü Projesi önemli

ASÜD Başkanı Harun Çallı, okul sütü projelerinin gelişme çağındaki çocukların bedensel sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Okul Sütü Projesi önemli

Her yıl 27 Eylül tarihinde kutlanan “Dünya Okul Sütü Günü” dolayısıyla açıklama yapan Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan okul sütü projelerinin gelişme çağındaki çocukların bedensel sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirtti. Çallı, sektör olarak önümüzdeki dönem tekrar uygulamaya geçecek proje için gereken tedbirleri aldıklarını ve hazırlıklara başladıklarını da dile getirdi.

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Harun Çallı, “Ülkemiz, Dünya Sağlık Örgütü’ne 2020 yılına kadar çocukluk döneminde beslenme bozuklukları, İYH (İyot Yetersizliği Hastalıkları), kronik malnütrisyon, raşitizm, beslenme yetersizliğine bağlı anemi ve obezite oranlarını azaltacağı yönündeki hedeflerini sunmuştur. Bu nedenle okul çağındaki çocuklara süt tüketim alışkanlığının kazandırılması, bu olumsuzlukların giderilmesinde ve hedeflere ulaşılmasında önemli bir rol oynayacaktır. Dolayısıyla ‘Okul Sütü’ projesi bu anlamda büyük önem taşımaktadır.” dedi.

4 milyon tonu aşan üretim kapasitesine sahip 93 üyesi ile sektörünün en yüksek temsil kabiliyetine sahip sivil toplum kuruluşu olan ASÜD Başkanı Harun Çallı, “Ülkemizde üretilen 13 milyon tonun üzerindeki çiğ sütün %60’ının sanayide işlendiğini, geri kalanının ise son derece sağlıksız koşullarda tüketildiğini, kayıtdışı olduğunu” ifade etti. Çallı, Okul Sütü Projesi kayıt dışı sorununun çözümüne önemli katkılar sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

ASÜD Başkanı Harun Çallı, bu uygulamayla önümüzdeki dönemde, özel okulların ilköğretim bölümlerinin de projeye dahil edilmesiyle yaklaşık 9 milyon öğrenciye 1.2 milyon tonun üzerinde süt dağıtılacağını sözlerine ekledi. Sektör olarak “Okul Sütü” projesinin yürütülmesi ile ilgili hazırlıklarının tam olduğunu dile getiren Çallı, süt ve süt ürünleri sanayisinin, projenin gerçekleşmesini sağlayacak tüm imkânlara sahip olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz eğitim- öğretim döneminde Türkiye genelinde başlanan Okul Sütü Projesi ile ilgili de hatırlatma yapan Çallı, süt şekeri alerjisi olan çocuklara ayran dağıtılacağını, velilerin bu konuda bilgi paylaşımında hassas olmaları gerektiğini belirtti. Dağıtımdan kaynaklanan sorunların bir daha yaşanmaması adına gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirtti.
Gıda hattı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52