Bitki Bilimleri Derneği Başkanı Recep Dağıstanlı, kurban etlerinden kalan kemiklerin çöpe atıldığını, halbuki kemik iliğinin vücuttaki bağışıklık sitemine yön veren lökasit, trombosit ve eritrosit hücrelerinin üretimine yardımcı olduğunu söyledi.
Bitki Bilimleri Derneği Başkanı Herbalist yani bitki uzmanı Recep Dağıstanlı, kurban etlerinden kalan kemiklerin çöpe atıldığını, halbuki kemik iliğinin vücuttaki bağışıklık sitemine yön veren lökasit, trombosit ve eritrosit hücrelerinin üretimine yardımcı olduğunu belirterek, kemiğin içindeki iliğin hem soğuk algınlığına karşı koruduğunu, hem de vücudun çabuk toparlanmasını sağladığını bildirdi.
Dağıstanlı yaptığı açıklamada, kış aylarıyla birlikte nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda hızlı bir artış yaşandığına dikkati çekerek, bazı gıdaların sık tüketilerek vücudun zararlı mikroplara karşı korunabileceği uyarısında bulundu.
Özellikle kurban bayramında kesilen hayvanların kemiklerinin çöpe atılmaması gerektiğini ifade eden Dağıstanlı, "Kış aylarında karahindiba, sinirli yaprak, çekirdekli siyah üzüm, çam sakızı ve yoğurt suyunun yanı sıra, kemik suyu çorbasını sık sık tüketerek, soğuğa karşı vücudumuzu daha dirençli hale getirebiliriz. Bu gıdalar hem vücudu temizler hem de hastalıklara karşı doğal bir kalkan görevi görür. Kesilen kurbanların arka bacaklarının üst tarafı, yani kalça altı kemiğinde yer alan ilik, çorba yapılarak tüketilmeli. Yapılan araştırmalara göre bu besinlerin dengeli bir şekilde tüketilmesi uzun ve sağlıklı bir ömür sürmenin de formülüdür" ifadelerini kullandı.
"KELLE PAÇA ÇORBASINI KIŞ AYLARINDA BOL YİYİN"
Dağıstanlı, yaklaşık 26 yıldır bitkilerin insan sağlığı üzerine etkilerini araştırdıklarını belirterek, kış aylarını hastalanmadan geçirmek için yemeklerde bazı bitkilerin kullanılarak, bağışıklık sistemine katkı sağlanabileceğini vurguladı.
Kurban etlerinden arta kalan kemiklerin hemen çöpe atıldığını belirten Dağıstanlı, şunları kaydetti:
"Kemik iliği vücuttaki bağışıklık sitemine yön veren lökasit, trombosit ve eritrosit hücrelerinin üretimine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle kemiklerden yapılan çorbaya, karahindiba ve sinirli yaprak denilen bitkiler katıldığında hem vücudu mikroplara karşı korur hem de güçlü bir antioksidan etkisi sağlar. Kemiğin içindeki ilik hem soğuk algınlığına karşı korur, hem de vücudun çabuk toparlanmasını sağlar. Kelle paça çorbasını kış aylarında bol yiyin."
"İNSANLARA DOĞRU VE DOĞAL BESLENMEYİ ÖĞRETEBİLİRSEK UZUN ÖMRE ULAŞABİLİRİZ"
Dağıstanlı, Türkiye'nin farklı bölgelerinden bitkileri toplayıp incelediklerini ifade ederek, bitkilerin "bitkisel drog" yöntemiyle hastalıklara karşı faydalarını araştırdıklarını vurguladı.
Yaptıkları araştırmalarda 7 ana besinin insan ömrünü uzatmada faydası olduğunu gördüklerini belirten Dağıstanlı, "Bunlardan karahindiba karaciğeri temizler, vücuttan toksinleri atar. Boşaltım sistemini temizler. Bir botoks yöntemidir. Sinirli yaprak, iltihapları kurutur. Mide ve bağırsaklardaki tüm mikropları öldürür. Akciğerleri temizler. Çam sakızı, kemik iliği, yoğurt suyu, acve hurması ve siyah çekirdekli üzüm vücut direncini yükselterek savunma sistemini güçlendirir. İnsanlara doğru ve doğal beslenmeyi öğretebilirsek uzun ömre ulaşabiliriz" ifadelerini kullandı.
haberturk.com
Kemikleri sakın çöpe atmayın!
Kemik iliğinin vücuttaki bağışıklık sitemine yön veren lökasit, trombosit ve eritrosit hücrelerinin üretimine yardımcı olduğu açıklandı.
YORUM EKLE
1
İstanbul sosyetesine kabak çiçeği yediriyor
2
Meyve-sebze ihracatçısına "Moskof" darbesi
3
Dünya Gıda Ödülü'ne TUSAF layık görüldü
4
Mucize bitki safran "20 bin liraya" çiçek açtı
5
Obezitenin en önemli nedenleri açıklandı
6
Dr. Oetker'in Nazi geçmişi ortaya çıktı
7
Margarine hayır, tereyağına evet!
8
Ekmek yemeyenleri bekleyen tehlike!
9
Mandalina yiyerek sakinleşebilirsiniz
10
Avrupaya süt ihracatında umutlar seneye kaldı
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
05:15
GÜNEŞ
06:41
ÖĞLE
13:03
İKİNDİ
16:31
AKŞAM
19:16
YATSI
20:36