Gıda denetimlerine Ramazan ayarlaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ramazan ayı dolayısıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimlerini artırdı.

Gıda denetimlerine Ramazan ayarlaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,Ramazan boyunca denetimlerini artıracak. Bakanlıktan yapılan açıklamada, toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayanşirketler, fırınlar, lokantalar, sahurda açık bulanan yerler ile et, süt,  tatlı ve pastacılık ürünleri ile  şekerleme üretimi  yapan yerlerde resmi kontrollerin titizlikle sürdürüleceği vurgulandı.

Açıklamada,  konuyla ilgili 81 ildeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine de  talimat verildiği ifade edildi.

Açıklamada,  ambalajsız açıkta satılan, üreticisi ve markası  belli olmayan, üretim izni bulunmayan firmalara ait ürünleri satın almamaları konusunda tüketiciler  uyarıldı.

Ürünlerin son tüketim tarihleri ile ambalajlarının sağlam olup  olmadığının da kontrol edilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, satın  alınan gıdalarla ilgili ihbar ve şikayetlerin ''174 Alo Gıda Hattı'' ya da en  yakın il veya ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine yapılabileceği  bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52