Güneydoğu ihracatta birinci oldu

Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri, bu yılın ilk yarısında 976,2 milyon dolarlık ihracat yaptı...

Güneydoğu ihracatta birinci oldu

Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Batallı, bu yılın ilk yarısında 976,2 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını belirterek, ''Birliğimiz Ocak-Haziran 2012 döneminde yaptığı ihracatla Türkiye genelinde sektörel ihracat içerisindeki payını yüzde 33,3'e yükseltti'' dedi.

Batallı, yaptığı yazılı açıklamada, kendi birliklerinin bu yılın Ocak-Haziran döneminde yaptığı ihracatla Türkiye şampiyonluğunu elde ettiğini belirtti.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nin (GAİB) 2023 hedefine ulaşabilmek için olağan üstü çaba sarf ettiğini ifade eden Batallı, GAİB bünyesindeki Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği'nin de bu yıl Ocak-Haziran döneminde Türkiye'de faaliyet gösteren diğer birlikleri geride bırakarak, şampiyonluğunu ilan ettiğini bildirdi.

Birliklerinin geçen yıl aynı dönemde 760 bin 95 ton ihracat gerçekleştirirken, 2012 yılında bu rakamın 1 milyon 49 bin 45 tona ulaştığına işaret eden Şahin Batallı, şunları kaydetti:

''2011 yılı Ocak-Haziran döneminde 758 milyon 756 bin dolarlık ihracat gerçekleştirilirken, 2012 yılında bu değer 976 milyon 256 bin dolar seviyesini yakaladı. Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliğimiz Ocak-Haziran döneminde yaptığı ihracatla Türkiye genelinde bu sektörle ilgili yapılan ihracat içerisindeki payını yüzde 33,3'e yükseltti. Yine 2011 yılının aynı dönemine göre ihracat rakamınında yüzde 28,7 artış yakaladı. Bu, sektörümüzle ilgili birliğimizin ihracat şampiyonu olmasına neden olmuştur. İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB), Eğe İhracatçı Birlikleri (EİB), Karadeniz İhracatçı Birlikleri (KİB) ve diğer birliklerin sektörümüzle ilgili yaptığı ihracat oranları göz önüne alındığında birliğimiz bu birlikler arasında ihracatta Ocak-Haziran 2012 için Türkiye şampiyonluğunu yakalamıştır.''

Bütün ihracatçıları yürekten kutlayan Batallı, ''Elbette 2023 hedefine ulaşılmasında bizlerinde önemli katkıları olacaktır. Elde edilen sonuç ihracatçılarımızın gayret ve çabaları yanında birliğimizin verdiği başarılı hizmetlerinde sonucudur. Yakaladığımız bu trendin yıl sonuna kadar sürmesini diliyoruz. Sektörümüz bünyesinde bulunan tanıtım gruplarının da devreye girmesiyle ürünlerimizin dünya genelindeki tanıtımı daha da artacak ve buna paralel olarak ihracat oranımız daha da yükselecektir'' değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52