Et fiyatlarında ortak karar açıklandı

Kırmızı et sektörü temsilcileriyle basına kapalı olarak görüşen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et fiyatlarını açıkladı.

Et fiyatlarında ortak karar açıklandı


Gıdavitrini - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırmızı et sektörü temsilcileriyle görüştü. Hayvancılık Genel Müdürlüğünün ikinci kez düzenlediği kırmızı et sektör toplantısına bakanlık yetkililerinin yanı sıra Ulusal Kırmızı Et Konseyi, Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR), Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR), Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR), Türkiye Kasaplar Federasyonunun temsilcileri ve üreticiler katıldı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Yeni et fiyatları belli oldu
Kırmızı et sektör temsilcileri ve ilgili STK yöneticileriyle yapılan toplantıdan sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yeni et fiyatlarını açıkladı.

Bakanı Faruk Çelik konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Kırmızı et sektörü temsilcileriyle aldığımız karar gereği karkas yağsız et tavan fiyatının 23,3 lira, yağlı et tavan fiyatının 21,8 lira, kıymanın tavan fiyatının 32 lira, kuşbaşı etin tavan fiyatının ise 34 lira olmasıyla ilgili fikir birliğine vardık."

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2016, 17:18

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52