Turizm profesyonelleri bu zirvede buluştu

Turizm sektörünün yeni umudu 3. Türkiye Otel Genişleme Zirvesi sektör profesyonellerini bir araya getirdi.

Turizm profesyonelleri bu zirvede buluştu
GIDAVİTRİNİ - Endüstriyel mutfak sektöründe 4 kuşaktır faaliyet gösteren, gelişmiş mutfak teknolojileri ve sektör tecrübesinde öncü olan Öztiryakiler'in destekçileri arasında olduğu 3. Türkiye Otel Genişleme Zirvesi  (3rd Annual Turkey Hotel Expansion Summit) sektör profesyonellerini bir araya getirdi.

Turizm sektöründen birçok katılımcının söz aldığı zirvede Öztiryakiler Yön. Kur. Murahhas Üyesi Tahsin Öztiryaki de bir konuşma yaptı. Sektörün genişlemesi ve iyileşmesi konusunda oluşturulan profesyonel bir platformda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Tahsin Öztiryaki, endüstriyel mutfak sektörü ile turizm sektörü arasındaki önemli bağa dikkat çekti.



1980'lerden sonra turizm sektörünün büyük bir atılım gerçekleştirdiğini ve bu atılımın endüstriyel mutfak sektöründeki büyümede etkili olduğuna değindi. Dünya endüstriyel mutfak ihracatında Çin, Almanya, İtalya, ABD gibi ülkelerin yer aldığı listede Türkiye'nin %2,6 pay ile 7. Sırada yer aldığını belirtti. Sektörde Türkiye'de dernek üyesi 178 mutfak imalatçısı olduğunu söyleyen Tahsin Öztiryaki 2012 Yılı Endüstriyel mutfak ihracatının 1,6 Milyar Dolar olarak gerçekleştiğini vurguladı.

4500'ü aşkın yüksek kaliteli profesyonel mutfak ekipmanları üretimi ve satışı yanı sıra tüm dünyada anahtar teslim projeler yaptıklarını anlatan Öztiryaki gerek zincir işletmeler gerek tekil işletmeler için 100'ü aşkın ülkede endüstriyel mutfak çözümleri sunduklarını belirtti. Zincir işletmelerin standart konseptleri yanında tekil işletmelerin farklılık beklentilerini ustalıkla karşılayan ve danışmanlık da yapan uzman proje ekibinin öncelikle alanın fizibilitesini yaptığını ve  son teknoloji programlarla hazırlanan tasarımların Türkiye ve Rusya'da bulunan 130.000 m² kapalı üretim tesislerinde  üretildiğini anlatan Tahsin Öztiryaki, Türkiye ve dünyada pek çok noktada sağladıkları teknik servis desteği ile satış sonrasında da hizmet vermeye devam ettiklerini vurguladı.

En'ler Öztiryakiler'i farklı kılıyor
Sektörde en geniş ürün çeşidi, en büyük kapalı üretim tesisi, en çok çalışan sayısı, en çok ihracat yapan firma olmaları yanında en yaygın servis ağına sahip olduklarını anlatan Tahsin Öztiryaki, aynı zamanda Ar-Ge'ye yatırım yapan 250 büyük firma arasındaki tek endüstriyel mutfak üreticisi olmanın haklı gururunu yaşadıklarının da altını çizdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52