Samsun’da çeltik hasadı başladı

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, ‘Samsun’ markası adı altında çeltik çeşidinin yakında Türkiye tarımına kazandırılacağını kaydetti.

Samsun’da çeltik hasadı başladı
Türkiye çeltik üretiminin yüzde 20’sini karşılaşan Samsun’da çeltik hasadı başladı. Samsun’un Alaçam ilçesi Gökçeboğaz köyünde çeltik tarlasında 'çeşit demonstrasyon' konulu hasat tarla günü düzenlendi. Ali ve Mustafa Çelebi'nin arazisinde düzenlenen tarla gününe Alaçam Kaymakamı Sadettin Doğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven, teknik elemanlar ve çok sayıda üretici katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Samsun İl Müdürü Kadir Güven, “İlimizin şu anki Türkiye içerisinde toprak çeltik açısından baktığımızda neredeyse zaman zaman yüzde 20’lere yaklaşan bir pirinç üretimine sahip. Bu demonstrasyon çalışması ilimizde bulunan Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitümüz tarafından yapıldı ve ülkemiz ekonomisine kazandırıldı. Bu çeşitlerin piyasada yer bulması ve 'Samsun' markası adı altında Türkiye tarımında yerini alması en büyük temennimiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından biçerdöverle ilk hasat yapıldı. Hasat sonrası yapılan ikramla program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52