BAKTAD Başkanı'ndan baklava uyarısı

Ramazan Bayramı için en fazla beklentisi olan baklavacılar, gece gündüz demeden üretim yaptılar. Baklavalar tezgahları süsledi. Ancak bir uyarı var...

BAKTAD Başkanı'ndan baklava uyarısı
Gıdavitrini - Türk mutfağının en önemli tatlıları arasında bulunan baklava, özel günlerde en çok tüketilen tatlıların başında geliyor. Ramazan Bayramı'nda gerçekleşecek talebe karşılık vermeye çalışan sektör temsilcileri, bu özel ürünle ilgili önemli bilgiler veriyor.

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, bu yıl Ramazan Ayı'nın kendileri açısından verimli geçtiğini ifade etti. Sıcak yaz günlerine rağmen baklava satışlarının yüksek seviyede seyrettiğini dile getiren Yıldırım, "Geçen yıla kıyasla bu Ramazan'da satışlar tatmin edici seviyede. Sektör temsilcilerimiz gidişattan memnun. Bu memnuniyeti Ramazan Bayramı'nda gerçekleşecek satışlarla taçlandırmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

BAKLAVA ALIRKEN DİKKAT
Ramazan Bayramı'nda tüketicilerin baklava alırken dikkat etmesi gereken hususlar hakkında da açıklama yapan Yıldırım, "Tüketiciler, ağız tadıyla ve bayramı bayram gibi yaşamak istiyorsa, sokakta ve köşe başlarında satılan tatlıları almamalı. Belirli firmalardan ve tanıdıkları işletmelerin ürünlerini tüketmeliler. 5-6 liraya satılan baklavalar kesinlikle tüketici sağlığını tehdit etmekte. 2013 yılı için asgari 10-12 liradan ucuz baklava üretiminin mümkün olmadığını ifade etmek isterim." ifadesini kullandı.
Yıldırım, tüketicilerin bu uyarıyı dikkate almaları durumunda sıkıntı yaşamayacaklarını sözlerine ekledi.

ZAMLAR TÜKETİCİYE YANSIMAYACAK
Baklavanın en önemli hammaddesi olan tereyağı ve Antep fıstığında yaşanan zamlara da değinen Yıldırım, "Hammadde bedellerinde zamlar olsa da tatlı ürünlerimizde artış olmayacak. Tüketiciler aynı fiyatla baklava ve benzer tatlıları satın alabilecekler. Ancak, üretim şartları ve ürün kalitesine göre fiyatlar 12 lile 40 lira arasında değişebilmekte. Tüketicilerimiz, bütçelerine göre en sağlıklı ürünü tercih etmeliler." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52