Bayramın ilk günü şekere dikkat!

Uzmanlar, Ramazan bayramının ilk günü insanların yemeğe ve tatlılara yüklenilmemesi gerektiğini söylüyor.

Bayramın ilk günü şekere dikkat!
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Özyaral, ramazan ayı sonrasında yapılması gerekenleri anlatarak, bayramda şeker ve yemeklere yüklenilmemesi konusunda uyardı.

Ramazan ayı sonrasında yemek kültürü için yapılacak her şeyin önemli olduğunu belirten Özyaral, bol miktarda yemek, çikolata ve şekerin ikram edileceğini, diğer tatlı ve hamurların yenmesiyle büyük sıkıntı yaşanabileceğini vurguladı.  Ramazan ayı boyunca vücudun terbiye edildiğini ve gereksiz besinlerden uzak durulduğunu ifade eden Doç. Dr. Özyaral, bütün bunların ardından birden gıdalara saldırır gibi beslenme şeklinin son derece hatalı olduğunu kaydetti.

Bayramda herkesin yediklerine dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Özyaral, çok fazla ve yağlı yememek gerektiğini ve özellikle akşamları çok fazla protein ağırlıklı beslenmemek gerektiğini anlattı.  Gün içinde de yağlı beslenilmemesi ve çok fazla tatlı yenmemesi gerektiğini söyleyen Özyaral, Ramazan bayramı olduğu için insanların tatlıya yoğunlaştığını dolayısıyla da mide fesatlarının yaşandığını belirtti.

Bayram ziyaretlerinde dikkatli yemek için günde üç tane ziyaret yapılıyorsa, birinde bir şey yiyip, diğerinde yememek gerektiğini anlatan Doç. Dr. Özyaral, dikkatli olunmaz ise, şeker bayramının ilk akşamında acile koşuşturan insanların olabileceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52