Süt ürünleri tüketiminde AB'den çok gerideyiz

Türkiye‘de süt ve süt ürünleri tüketimi Avrupa Birliği standartlarının çok gerisinde. Bunun sebepleri araştırılıyor...

Süt ürünleri tüketiminde AB'den çok gerideyiz
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir, süt ürünlerini bol miktarda tüketmenin önemine dikkat çekerken süt ürünlerini az tüketmenin yol açacağı sorunların da altını çizdi.

Süt ve süt ürünleri tüketimi konusunda Türkiye haritası çıkaran Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir, süt ürünleri tüketmenin önemine dikkat çekti.

Özdemir;  "Süt ve mamullerinin tümünde tüketimimiz AB ülkeleri ile ABD ortalamalarından oldukça düşük düzeyde. Yani dörtte bir düzeyde süt ürünlerini tüketiyoruz. Bu kadar az süt tüketimi sıkça kemik problemlerinin ortaya çıkmasına neden oluyor" dedi.

Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özdemir, süt ve mamullerinin tüketiminde Avrupa ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ortalamalarından oldukça düşük düzeyde olduğumuzu belirterek, "Yani dörtte bir düzeyde süt ürünlerini tüketiyoruz. Bu kadar az süt tüketimi sıkça kemik problemlerinin ortaya çıkmasına neden oluyor" dedi.

Kalsiyum eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıkların önlenmesi için ise  süt ve ürünlerinin tüketimini tavsiye eden Özdemir, şunları kaydetti:
"Bunun önlenmesi için yeterli düzeyde süt ve mamullerini tüketmemiz gerekiyor. Sadece süt tüketecekse bir insan, günde bir litre civarında tüketmelidir. Yani yalnız sütten alması gerekiyorsa. Eğer beyaz peynir tüketecekse 200 gram, kaşar peynir tüketecekse 100 gram peynir tüketmesi lazım ki yeterince kalsiyum alabilsin ve iskelet yapısı yeterince sağlıklı olabilsin."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52