Bakanlıktan çiğ süt açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çiğ sütle ilgili basın yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili bir açıklama yaptı...

Bakanlıktan çiğ süt açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında, İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın yazılı soru önergesindeki sütle ilgili iddiaların haberleştirilerek, çeşitli başlıklar altında yayınlandığı ve aynı haberin daha sonra çeşitli internet sitelerinde de yer aldığı hatırlatılarak, "Söz konusu iddialar, kamuoyunda yersiz endişe ve yanlış anlaşılmalara neden olacağından, bakanlığımızca aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. İddia edildiği gibi, tankerle taşınan sütlere, bozulmaması amacıyla saç boyasında kullanılan 'hidrojen peroksit' katıldığı yönünde haberler gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

Mevzuat açısından çiğ süte, dünyadaki bütün gelişmiş ülkelerde katkı maddesi katılmasına izin verilmediği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Ülkemizdeki çiğ süte ilişkin mevzuatta 'çiğ sütün' tanımı yapılmış olup, bu süte herhangi bir maddenin katılması yasaktır. Süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünleri üretmek üzere çiğ sütü işleyen gıda işletmeleri, üreticilerden satın aldıkları sütün denetimini yapmak zorundadırlar. Bakanlığımız da bu süt firmalarını denetlemekte olup ayrıca 5996 sayılı kanun gereği birincil üretim yapan çiğ süt üreticilerini gerek hijyen gerek hayvan sağlığı yönünden denetlemektedir. Bakanlığımızın toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük çalışmaları bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52