banner50

banner52

24 Ekim 2019 Perşembe

Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor

Kaliteli steak için üç önemli ipucu

Türkiye’de, yemeğin şovla birleşmediği zaman başarılı olamadığını iddia eden Vedat Milor, Türkiye'de steakhouseların neden bu kadar çok sevildiğini yazdı.

banner46
06 Şubat 2019 Çarşamba 22:27
Kaliteli steak için üç önemli ipucu


Gıdavitrini - Toplumun beklentilerine ve kültür düzeyine hitap eden bir görsellikle yemek sunumunu birleştirmek gerektiğini söyleyen Vedat Milor, Kafa Dergisi'nin şubat sayısında Türkiye'de steakhouseların neden bu kadar çok sevildiğini yazdı.

Steakhouselar neden sevildi

Kalite konusunda steakçilerin ciddi anlamda aşama kaydettiğini ifade eden Milor, "Ancak bence bu trendin yerleşmesindeki en önemli unsurlardan biri de işletmelerin sunum biçimi oldu. Ben bunu “arabesk sunum” olarak adlandırmıştım. Ne demek bu? Aşırıya kaçan gösteriler yapmak; eti alev kullanarak, severek, okşayarak bir nevi pornosunu yaparak sunmak… Türkiye’de, maalesef yemek şovla birleşmediği zaman başarılı olamıyor. Toplumun beklentilerine ve kültür düzeyine hitap eden bir görsellikle birleştirmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaliteli steakin üç özelliği

Kaliteli steakin 3 özelliği olduğunu belirten Vedat Milor, sıralamayı şöyle yaptı:
"Birincisi sığır cinsi, ikincisi sığırın doğal beslenmiş olması yani besi olmaması, üçüncüsü de yaşı.
Ne kadar uzun yaşarsa eti o kadar mineralli olur. Bu da yanlış bilinir. Uzun yaşadıkça etinin sertleştiği sanılır. Dünyanın en iyi steakhouse’ları 12-16 yaş arası sığırları kullanır."

banner21

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    Kırmızı et fiyatlarının artışı hangisi ile ilgilidir?

    NAMAZ VAKİTLERİ
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    SAYFALAR
    KARİKATÜR
    SENDE YAZ
    Ziyaretçi Defteri
    Ziyaretçi Defteri

    Siz de yazmak istemez misiniz?

    Ziyaretçi Defteri
    ARŞİV
    banner20