Gıda fiyatlarıyla ilgili adımlar atılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, son günlerin en tartışmalı konusu olan gıda fiyatlarındaki artış ile ilgili önümüzdeki hafta yeni ve güçlü adımların atılacağını söyledi.

Gıda fiyatlarıyla ilgili adımlar atılacak


Gıdavitrini - Ankara'da televizyonların ekonomi müdürleri ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gıda fiyatlarındaki artış ile ilgili önümüzdeki hafta yeni ve güçlü adımların atılacağını söyledi.

Bakan Albayrak, "Tarladan sofraya bütünleşik bir yapı kurulacak. Belediyeler hızlı refleks gösterecek, spekülatörlerin gıdayı oyuncak etmesine izin verilmeyecek. Fiyat artışları ile ilgili önümüzdeki hafta güçlü adımlar atılacak." dedi.

"Büyükşehirlerde tanzim satış merkezleri kurulacak"

Büyükşehirlerde tanzim satış merkezleri kurulacağını belirten Albayrak, "Doğal afetlerin gıda fiyatları üzerindeki olumsuz etkisinin önüne geçmek için ise Ziraat Bankası yeni bir paket açıklayacak. Seracılık modernizasyonu için kredi verilecek." diye konuştu.

"Ekonomideki birçok parametrede iyileşmeyi nisanda göreceğiz"

Bakan Albayrak, ekonomiyle ilgili de şu bilgileri verdi:
"Türkiye her mikroba karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği sürecin içinden geçti, korkumuz, kaygımız yok. Krizlerden daha az etkilenilmesi için çok güçlü adımlar atıyoruz. Bu yıl büyümede yüzde 2,3 hedefini tutturacağız, 2018’den derslerin çıkarıldığı yapısal dönüşüm ve reformların ortaya konduğu bir yıl olacak. Ekonomik göstergeler seçim sonrası için hızlı ve güçlü bir toparlanmanın işaretlerini veriyor. Seçim dönemine girdik ekonomideki birçok parametrede iyileşmeyi nisanda göreceğiz."

Kaynak: Trthaber

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 19:27

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52