Gıda üreticisine 1 Mart 2016 uyarısı

Hayvansal gıdalarda katkı kalıntı limitleri değiştirildi. Faaliyet gösteren gıda üreticileri, 1 Mart 2016'ya kadar söz konusu değişikliklere uyum sağlayacak.

Gıda üreticisine 1 Mart 2016 uyarısı


Hayvansal gıdalarda bulunabilecek bazı farmakolojik aktif maddelere ilişkin listede değişiklikliğe gidildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Türk Gıda Kodeksi Hayvansal Gıdalarda Bulunabilecek Farmakolojik Aktif Maddelerin Sınıflandırılması ve Maksimum Kalıntı Limitleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yönetmelikte yer alan izinli maddeler listesindeki "Alüminyum Salisilat, Bazik, Baryum Selenat, Doksisiklin, Eprinomektin, Gamitromisin, İvermektin, Klorsulon, Klosantel, Lasalosid, Metilprednizolon, Rafoksanid, Triklabendazol ve Tulatromisin" isimli aktif maddelerin maksimum kalıntı limitleri değişen oranlarda yeniden belirlendi.

Limitleri değiştirilen farmakolojik aktif maddelerle ilgili faaliyet gösteren gıda işletmecileri, 1 Mart 2016'ya kadar söz konusu değişikliklere uyum sağlayacak.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 17:45

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52