Türkiye üretiyor, Avrupa yiyor!

Türkiye alabalık üretiminde Avrupa'da lider konumuna geldi. Üretilen alabalıklar füme, taze ve dondurulmuş şekilde Avrupa ülkelere ihraç ediliyor.

Türkiye üretiyor, Avrupa yiyor!
Türkiye son yıllarda alabalık üretiminde Avrupa'da lider konumuna geldi. Üretilen alabalıklar füme, taze ve dondurulmuş şekilde Almanya, Hollanda, Avusturya, Polonya ve Romanya gibi ülkelere ihraç ediliyor.

Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Başkanı Faruk Coşkun, ihracatın 2013 yılı karşılığının yaklaşık 565 milyon lira olduğunu, bu rakam bir milyon liraya ulaştığında balıkçılık sektörünün önemli bir noktaya geleceğini vurguladı.

Türkiye’nin balık üretiminde Avrupa’da üçüncü sırada yer aldığına dikkat çeken Faruk Coşkun, ülkemizin Avrupa’da  ve dünyada liderliğe oynadığını kaydetti.

Türkiye'de yaklaşık 2 bin 500 balık işleme ve üretim tesisi bulunduğuna belirten Coşkun, bu tesislerin ülkenin tüm vilayetlerine yayılmış durumda olduğunu ifade etti. Coşkun, ilk üretim faaliyetlerinin Muğla bölgesinde başlamış olmasının bölgeye ivme kazandırdığını, Fethiye'nin de alabalık üretimi açısından ülkenin en önemli merkezlerinden biri olduğu bilgisini verdi.

Faruk Coşkun, yetiştiricilikte ülkenin iyi konumda olduğunu ve modern işletmelerin yanı sıra çok büyük kapasiteli işletmelerinde bulunduğunu vurguladı.

Türkiye'de yaklaşık 2 bin 500 balık işleme ve üretim tesisi bulunduğuna dikkati çeken Coşkun, bu tesislerin ülkenin tüm vilayetlerine yayılmış durumda olduğunu anlattı.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2014, 09:29

Selami Türkoğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52