Türk Mutfağı için dev işbirliği

Özyeğin Üniversitesi, Le Cordon Bleu işbirliğiyle usta şef yetiştirip Türk mutfağını dünyaya tanıtacak...

Türk Mutfağı için dev işbirliği
Gıdavitrini - Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı öğrencileri, Le Cordon Bleu usta şefleri tarafından verilen dört yıllık eğitimin sonunda Özyeğin Üniversitesi diploması ve Le Cordon Bleu sertifikası alarak mezun olacaklar. Le Cordon Bleu’nün uluslararası geçerliliği ve saygınlığı olan sertifikası gençlere, dünyanın dört bir yanında ve en iyi yerlerde kariyer edinmenin kapısını aralayacak.

Özyeğin Üniversitesi, 19 Temmuz Perşembe günü Çekmeköy Kampüsü’nde düzenlediği basın toplantısıyla dünyanın en prestijli mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu ile işbirliği içinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı açtığını duyurdu. İşbirliği çerçevesinde hem Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nda dersler Le Cordon Bleu şefleri tarafından Le Cordon Bleu eğitim modülleri kullanılarak verilecek, hem de Özyeğin Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi vasıtası ile halka açık sertifika programları düzenlenecek. Türkiye’deki ilk işbirliğini gerçekleştiren Le Cordon Bleu’nün Başkanı André Cointreau ve Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, toplantıda bu işbirliğinin aynı zamanda Fransız Mutfağını yerel düzeyde, Türk Mutfağını da uluslararası düzeyde tanıtmayı hedeflediğini de belirttiler.

Bu yıl 60 öğrenci kabul edilecek
Özyeğin Üniversitesi, bu yıl Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’na Özel Yetenek Sınavıyla 60 kişiyi kabul ediyor. ÖSYM sınavından yeterli puanı alıp sözlü ve yazılı mülakatları geçerek programa kabul edilen öğrenciler, dört yıl boyunca Le Cordon Bleu tarafından verilen mutfak derslerini başarıyla tamamladıklarında Özyeğin Üniversitesi Diploması ile birlikte Le Cordon Bleu Sertifikası’nı da almaya hak kazanacaklar. Le Cordon Bleu’nün uluslararası geçerliliği ve saygınlığı olan diploması gençlere, dünyanın dört bir yanında ve en iyi yerlerde kariyer edinmenin kapısını aralayacak.

Le Cordon Bleu ile kariyer değiştirip “Türkiye’nin Julia Child’ı” olmak mümkün
Bunun yanında ÖzÜ’nün, dolayısıyla da Le Cordon Bleu’nün kapısı, üniversite öğrencisi olmayan, bu alanda kendini geliştirmek isteyen, sektör içinden ya da dışından herkese de açık. Diğer bir deyişle “Türkiye’nin Julia Child’ı” olmak isteyenler de Le Cordon Bleu tarafından verilen farklı seviye ve uzunluklardaki eğitim programlarına katılıp, sertifika alabilecek. Le Cordon Bleu, uluslararası düzeyde bilinen ve takdir edilen bir sertifika sunduğundan mezunlar yurtdışında da daha kolay iş fırsatları elde edebilecek. ÖzÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi tarafından verilecek Le Cordon Bleu sertifika programlarına yılda 200 öğrencinin katılması bekleniyor.

Bu yıl ÖzÜ öğrencilerinin %85’i karşılıksız burs alarak okuyacak
Özyeğin Üniversitesi, başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanıyor ve kurulduğu günden bu yana değişik oranlarda ve çeşitli türlerde burs olanakları sunuyor. Tüm öğrencileri değişik oranlarda burslar ile alıyor olması, Özyeğin’in toplumun her kesimi için ulaşılabilir bir üniversite olmasını sağlıyor. Zaten geçtiğimiz akademik yılda da öğrencilerinin tümü burs alarak eğitime başladı. Hali hazırda 1.800 öğrencisi bulunan Özyeğin Üniversitesi, 2012-2013 tercih döneminde ÖSYM kontenjanı ile 1.000’in üzerinde öğrenciyi %25, %50, %75 oranlarında veya tam burslu olarak kabul edecek. Bu da Özyeğin’de bu yıl eğitime başlayacak öğrencilerin %85’inin karşılıksız burs alabileceği anlamına geliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52