TMO'nun "randevulu sistemi" sonuç verdi

TMO'nun bu yıl tüm ürün alımlarında randevulu sisteme geçmesi, depoların önünde günlerce sıra bekleyen üreticilerin oluşturduğu uzun kuyrukları bitirdi.

TMO'nun
TMO'nun bu yıl tüm ürün alımlarında randevulu sisteme geçmesiyle, ofis ve bağlı depoların önünde günlerce sıra beklemek zorunda kalan üreticilerin oluşturduğu uzun kuyruklar son buldu.

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) hizmette kaliteyi artırmak ve üreticilerin ofis önlerinde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla tüm ürün alımlarında randevulu sisteme geçmesiyle, ofis ve bağlı depoların önlerinde günlerce bekleyen çiftçilerin oluşturduğu kuyruklar son buldu.

TMO Sivas Şube Müdür Vekili Hasan Bolat, kaliteyi artırmak, üreticilerin ofis önlerinde uzun süre beklemelerini engellemek için bu yıl hububat alımlarına randevulu olarak başladıklarını söyledi.

Sivas'ta bu sene yaklaşık 104 bin ton hububat alımı beklediklerini, alımların 15 Temmuz'dan itibaren başladığını ifade eden Bolat, üreticilerin www.tmo.gov.tr ve www.randevu.tmo.gov.tr internet adreslerinden randevu alabileceklerini belirtti. Bolat, randevu alan üreticilerin, ürünlerini satmak üzere ofise getirdiklerini ve üreticilerin fazla bekletmeden ürünleri aldıklarını kaydetti.

İnternet imkânı bulunmayan veya bilgisayar kullanamayan çiftçilerin il merkezinde şubelere, ilçelerde ise bağlı birimlere giderek görevliler eşliğinde randevu alabileceklerini söyleyen Bolat, üreticilerin randevudan önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine başvurarak, Çiftçi Kayıt Sistemi'ndeki bilgilerini güncellemeleri gerektiği uyarısında bulundu.

Bolat, önceki yıllarda üreticilerin ofis önlerinde 3-4 gün sıra beklemek zorunda kaldığını, traktörlerin ve kamyonların üzerinde battaniyeyle, yorganla yattıklarını ve fazladan nakliye parası ödemek durumunda kaldıklarını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52