Ordu fındığın küresel başkenti olacak

OTB Başkanı Nejdet Gürsoy, "2013 yılında borsamızın itibarlı ve güvenilir bir borsa olduğunu kabul ettirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Ordu fındığın küresel başkenti olacak
Ordu Ticaret Borsası (OTB) Başkanı Nejdet Gürsoy, "2013 yılında fındığın Avrupa'daki lider borsası Ordu Ticaret Borsası'dır. 2013 yılında borsamızın itibarlı ve güvenilir bir borsa olduğunu kabul ettirmeyi hedefliyoruz" dedi.

2013 yılı hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Ticaret Borsası Başkanı Gürsoy, 2013 hedeflerinin büyük olduğunu söyledi. Başkan Gürsoy, "Borsamız hedefini büyütüyor. Türkiye'de fındıkta en fazla işlem hacmine sahip olan borsamız yeni bir ilke adım attırmaya çalışıyoruz. Bilindiği gibi 2011 yılında hizmet kalitesini standardize ederek ve geçen sene de akredite olan Borsamız, çalışmalarını bu yıl çıtasını yükselterek, kararlılıkla çalışmalarını devam ettirecektir. 2013 yılından itibaren daha büyük düşünerek, yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu da fındığın dış ülkelerde, işlem gören borsa ve kuruluşlar da daha etkin bir şekilde kendini tanıtabilmek ve kendi saygınlığını kabul ettirebilmek düşüncesiyle, 2013 yılı itibariyle dış ülkelerin borsa ve piyasalarıyla OTB olarak başta fındık olmak üzere, borsamızın itibarlı ve güvenilir bir borsa olduğunu kabul ettirmeyi hedefliyoruz" dedi.

OTB'nin teknolojik alt yapısını yenileyerek, donanımlı personel istihdamı için çalışmalar başlattıklarını söyleyen Ordu Ticaret Borsası Başkanı Nejdet Gürsoy, "Artık biz ve bizden sonra gelecek olan veya borsayı temsil edecek olanlar OTB'nin bunun ana hedefi olduğunu bilerek hareket etmeleri gerekir. Çünkü OTB'nin vizyonunda artık uluslar arası olarak da tanınması gerekir. Bu ciddiyetle biz ve bizden sonra gelecek olanlar, önümüzdeki yıllar içerisinde dış ülkelerin borsalarıyla birlikte yada piyasalar ile ilgili kuruluşlar ile mutlak suretle iletişim başlatmalı, karşılıklı ziyaretler ile gelişecek olan, proje yatırımlarını gerçekleştirmelidir. Sonuç olarak, OTB'nin önümüzdeki yıllardaki hedefi, Türkiye'de lider borsa olduğunu başta Avrupa olmak üzere, dış ülkelerde kendisini tanıtmalı ve kabul ettirmelidir. Artık OTB bu saygınlığı ve itibariyle de bence kabuğunu kırarak, uluslararası alanda kendini tanıtarak ispat edecektir" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner50

banner52